Підполковник СБУ створив банду здирників, вимагаючи велику суму: фото і деталі гучної справи

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили заступника одного з відділів управління Служби безпеки України в Одеській області в організації злочинної групи, яка займалася здирництвом і погрозами насильством.

Об этом сообщает Устав


Про це повідомили в прес-службі ДБР.


За даними слідства, члени злочинного угруповання, яке створив співробітник СБУ, протягом травня цього року вимагали від громадянина 250 тисяч доларів США за нерозголошення відомостей про обставини смерті одного з народних депутатів України. У складі банди здирників було не менш ніж четверо осіб.


"У разі відмови від надання коштів, члени угруповання погрожували потерпілому застосувати до нього і його близьких родичів насильство", — уточнили в ГБР.




Підполковнику СБУ повідомили про підозру у вимаганні, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). У разі доведення провини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Тим часом слідчі ДБР проводять санкціоновані судом обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального злочину і в приміщенні Управління Служби безпеки України в Одеській області.


Вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і його відсторонення від займаної посади.


Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники ДБР затримали прокурора, який через посередників отримував систематичні хабарі від підприємців.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-07-02/podpolkovnik-sbu-sozdal-bandu-vyimogateley-trebuya-krupnuyu-summu-foto-i-detali-gromkogo-dela/202200”

©1info.net