Партія мерів: хто не відмовився від “Пропозиції”

Раніше ця партія мала назву Нова європейська Україна” й була зареєстрована в грудні 2014 року в Деснянському районі Києва.

Об этом сообщает Компромат РУ

Першим керівником партії був Валентин Никифоров, 2018-го його замінив Руслан Гошовський. Після перейменування у квітні 2020 року на партію “Пропозиція” її новим очільником став Андрій Пильченко, а сама політсила офіційно переїхала до Дніпра, на вулицю Старокозацьку, буд. 58.

2005 року перший голова партії Валентин Никифоров працював директором ТОВ “Автобізнесстиль”. Однак, загалом, інформації про нього у відкритому доступі обмаль.

Щодо Руслана Гошовського, котрий очолив партію “Нова європейська Україна” в липні 2018 року, то з відкритих джерел відомо, що він зареєстрований у Чернігівській області як ФОП, основним видом діяльності якого є надання послуг таксі, а також перевезення речей (переїзду) та неспеціалізована оптова торгівля. Наразі Гошовський працює керівником ТОВ “АТП Еліт-таксі”, зареєстрованого в столиці.

Після зміни назви партії у квітні 2020 року на “Пропозицію” її новим очільником став Андрій Пильченко з Дніпра.

Фото: сайт Дніпровської міськради

Наразі він є директором Департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради. 2015 року Андрій Пильченко очолював благодійний фонд “УКРОП”, який перед проміжними виборами у 205-му окрузі в Чернігові гречкосіяв – роздавав продуктові набори. Нині фонд перейменовано на БО “БФ “Справа”. Пильченка зазначили в реєстрі головою партії під час її реєстрації, а згодом він став членом політради УКРОПу.

За п’ять днів після перереєстрації партії “Пропозиція” за тією самою адресою (вул. Старокозацька, 58) було зареєстровано громадську організацію “Пропозиція”, яку очолює Юлія Дрок. Рух ЧЕСНО вже писав про те, що політичні партії для приховування справжніх донорів та посиленого гречкосійства створюють однойменні громадські організації.

До НАЗК партія “Нова європейська Україна” подавала порожні фінансові звіти. Єдине, що зазначено в її власності, – квартира у столиці на вулиці Гната Юри, 10/77. Саме за цією адресою партія була зареєстрована від 2018 року до свого переїзду до Дніпра. Зі звіту також видно, що партія не має жодного регіонального осередку зі статусом юридичної особи.

Партія “Нова європейська Україна” не брала участі в місцевих виборах 2015 року та позачергових парламентських виборах 2019 року.

Очільник Запоріжжя Володимир Буряк, котрий свого часу висувався від “Опозиційного блоку”, чий рейтинг істотно знизився, планує йти на місцеві вибори з іменним проєктом – Партією Володимира Буряка “Єднання”.

Міський голова Львова Андрій Садовий як представник “Самопомочі” раніше заявляв про те, що не планує балотуватися на посаду мера, але під час інтерв’ю Руху ЧЕСНО його позиція дещо змінилася: “Я не кажу ані “так”, ані “ні”.

Мер Києва Віталій Кличко перед виборами знову очолив свою партію УДАР і готує в столиці окрему від “Європейської солідарності” команду.

Також Рух ЧЕСНО публікує огляди політичних сил – шпаргалки для виборців з нагадуванням історії та сьогодення їхніх політичних фаворитів. Такі огляди вже вийшли про інші політичні партії, як-от: “Слуга народу”, “Голос”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “Свобода”, “Народний контроль”, “Народний фронт”, “Наш край”, “Демократичний альянс”, Аграрна партія України, “Національний корпус”, “Громадянська позиція”, “Основа”, “Самопоміч”, Радикальна партія Олега Ляшка, “Опозиційна платформа – За життя”, “Опозиційний блок”.

Фото на обкладинці — “Цензор.НЕТ


Джерело статті: “https://www.chesno.org/post/4072/”

©1info.net