“Витягнув двох бійців”. 24-та бригада ініціює відзначення загиблого лейтенанта Матвіїва званням Героя

24-та окрема механізована бригада ЗСУ ім. короля Данила ініціює відзначення лейтенанта Тараса Матвіїва званням Героя України посмертно.

Об этом сообщает Репортер

Про це пише “Фактор” з посиланнням на військову частину.

“Командуванням частини та побратимами Тараса ініційовано процедуру подання молодшого лейтенанта Матвіїва Тараса Тарасовича на звання Героя України, яке він заслужив по праву”, – зазначено в повідомленні.

У бригаді підтвердили, що 10 липня, близько 20:00, позицію, якою командував молодший лейтенант Матвіїв, в районі села Троїцьке Попаснянського району, атакували окупанти.

“Били зі 120-мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам – витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса”, – розповіли в підрозділі про обставини загибелі офіцера.

У “королівській” бригаді зазначають, що Матвіїв Тарас Тарасович народився 18 лютого 1989 року на Волині. Після закінчення середньої школи у 2006 році вступив на навчання до Львівського національного університету імені І. Франка, який закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста. Працював на телеканалах Києва та в мас-медіа Львівщини.

У 2013-2014 роках був учасником Революції Гідності. Згодом, разом з групою активістів, розшукував безвісті зниклих майданівців. З початком російської агресії допомагав війську.

Наприкінці 2014-го усвідомив, що йому замало лише волонтерської діяльності, збору коштів і ресурсів. Поставив собі за мету потрапити у Збройні сили або ж до лав добровольців. Навесні 2015 року вступив до лав окремої добровольчої частини “Карпатська Січ” і обороняв наші позиції в Пісках, Водяному, Опитному, Первомайському.

Пізніше був обраний депутатом Жидачівської районної ради на Львівщині, але його все одно тягнуло на фронт – Тарас не міг пробачити ворогу за загиблих товаришів.

З вересня 2018 року вступив на курси лідерства Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, щоб стати офіцером Збройних сил України. В 2019 році направлений для подальшого проходження військової служби до 24 ОМБр імені короля Данила.

“Волонтер і доброволець, депутат і громадський діяч, журналіст і майданівець, активний і небайдужий громадянин нашої країни та справжній офіцер – це все про нашого Тараса, який назавжди залишиться в нашій пам`яті”, – розповідає пресслужба 24-ї бригади.

“У квітні цього року, немов заповіт на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук, Тарас написав: “Прошу. Не віддавайте свої свободу і права через паніку та страх. Потім їх доведеться повертати кров’ю”.

Про свій військовий вибір Тарас говорив:

“В мене не стоїть ціль дорости до генерала. В мене ціль на своєму рівні, як командира взводу, просто працювати якісно, робити максимально все залежне від мене, виконати свій обов’язок до останку і “віддячити” противнику за всіх товаришів яких я втратив”, – цитує Тараса пресслужба бригади.



Джерело статті: “http://factor-news.info/vytyagnuv-dvoh-bijtsiv-24-ta-brygada-initsiyuye-vidznachennya-zagyblogo-lejtenanta-matviyiva-zvannyam-geroya/”

©1info.net