Україна точно стане членом ЄС, це лише питання часу – віцепрем’єрка

В уряді України позитивно оцінюють прогрес у євроінтеграції
В уряді України позитивно оцінюють прогрес у євроінтеграції

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина висловила впевненість, що Україна обов’язково стане членом Європейського союзу. Як повідомляє урядовий портал, про це вона сказала 15 липня під час обговорення звіту про прогрес у впровадженні Україною європейських норм у 2014–2019 роках і стратегічних пріоритетах уряду в частині політичної асоціації й економічної інтеграції України та ЄС.

Об этом сообщает DEDAL

"Між Україною та ЄС дуже високий рівень політичного діалогу. Є розуміння того, що Україна добре рухається шляхом реформ. Ми формуємо Дорожню карту з понад 60 євроінтеграційних законів, які у пріоритеті для ухвалення парламентом вже цієї осені. Це колосальна робота, але запевняю: Україна юридично й технічно готова стати частиною європейської системи. Тобто Україна точно стане членом ЄС – це лише питання часу", – упевнена віцепрем’єрка.

Прагнення України до членства в ЄС закріплене в Конституції країни.

У травні Рада ЄС схвалила висновки про політику "Східного партнерства" на період після 2020 року (Україна – один із партнерів у межах цієї програми). Рада вважає, що "Східне партнерство" має стати амбітнішою і гнучкішою основою для співпраці із країнами-партнерами.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна через "Східне партнерство" прагне до повноправного членства в ЄС.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-ukrajina-tochno-stane-chlenom-jes-tse-lishe-pitannja-chasu-vitse-prem-jer-1509439.html”

©1info.net