Китай став головним торговельним партнером України

Китай за шість місяців 2020 року посів перше місце у списку торговельних партнерів України
Китай за шість місяців 2020 року посів перше місце у списку торговельних партнерів України

Протягом першого півріччя 2020 року обсяг імпорту в Україну скоротився на 12%, до $24,3 млрд, порівняно з першим півріччям 2019 року. Обсяг українського експорту скоротився до $23 млрд (мінус 6% порівняно із шістьма місяцями минулого року). Про це повідомила пресслужба Державної митної служби України.

Об этом сообщает Moscow Post

Отже, сальдо торговельного балансу становить мінус $1,4 млрд.

За даними Держмитної служби, головним торговельним партнером України 2020 року є Китай. На цю країну припадає 15% імпорту і 13% українського експорту. У трійку найбільших партнерів також увійшли Німеччина (9% імпорту), Польща (6% експорту) і Росія (по 9% імпорту та експорту), яка окупувала Крим і частину українського Донбасу.

Найбільше імпортували в Україну мінеральне паливо, нафту та продукти її перегонки; бітуми, ядерні реактори, котли, машини, обладнання й механічні пристрої, їхні частини, наземний транспорт, його частини та обладнання.

Основу українського експорту становлять зернові культури, чорні метали, жири та олії тваринного або рослинного походження, продукти їх розщеплення, готові харчові жири, а також віск тваринного або рослинного походження.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/money/-kitaj-stav-golovnim-torgovelnim-partnerom-ukrajini-1509448.html”

©1info.net