Про дуже неадекватне ДТП водного міліціянта Косянчука і кругову «правопохоронну» поруку

Дедалі більше ускладнень виникає у звичайних громадян України в процесі взаємодії зі співробітниками правоохоронних структур. Це і мітинги, і проходження журналістів, адвокатів та інших учасників процесу через заслони Судової охорони в судах України, й випадки в інших державних установах. А як складаються справи, коли пересічні українці стикаються з правоохоронцями в позаслужбових ситуаціях? Йдеться про випадки, коли громадяни і силовики перебувають в рівних умовах. Скажімо, у магазинах, в публічних місцях, вряди-годи — на дорогах під час автотранспортного руху. Саме дорожні ситуації насьогодні відзеркалюють рівність або нерівність поміж пересічними українцями і правоохоронцями у позаслужбових ситуаціях. Про один такий доволі промовистий випадок йдеться нижче.

4 квітня 2019 року близько 13 години киянин рухався по вулиці Вадима Гетьмана за кермом «Chevrolet TAXOE» чорного кольору в напрямку Шулявського мосту. На відрізку Гетьмана, 6 у зв’язку з ремонтом Шулявського мосту там був тимчасовий розворот. Киянин пригальмував, увімкнув лівий поворот, зайняв ліве крайнє положення. Та всі ці зусилля його не врятували від працівника водної міліції Косянчука, який, перетнувши подвійну смугу на авто «Renault Kangoo», почав рухатися, ледь уникнувши лобового зіткнення, по зустрічній смузі, після чого наздогнав киянина і спричинив ДТП.

А далі почалися «метаморфози» з «відмазування» поліціянта. Про це розповів адвокат Дмитро Бугай.

Якщо уважно переглянути наступне відео ДТП, то видно, що водій чорного авто «Chevrolet TAXOE» перед здійсненням розвороту пропускає зустрічне авто білого кольору. Втім, не очікує що зліва по зустрічній смузі, брутально порушуючи ПДР, «летить» водний міліціянт.

Для більш досконалої деталізації висвітлення цього прикметного ДТП змушені додати фотографії з місця пригоди.

Вулиця Гетьмана, Київ. Попереду (у напрямку Шулявського мосту)
висить знак, що дозволяє розворот Дякуючи Богу, автівки не зазнали серйозних ушкоджень.
І головне! Обійшлося без трупів

Та поки впродовж кількох годин тривали з’ясування обставин на місці пригоди, колеги водного міліціянта Косянчука намагалися всіляко «обілити» прихильника їзди по зустрічній смузі.

На фото чітко видно, що права розірвана лінія дорожньої розмітки
дозволяє здійснювати розворот згідно з ПРАВИЛАМИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Того дня — 4 квітня 2019 року — спочатку неофіційно визнавши неадекватність манери водіння міліціянта Косянчука, за кілька годин поліція проти Косянчука склала протокол Про порушення правил Дорожнього руху, за що Косянчук, за його словами, ніби сплатив штраф близько 200 гривень. Також на водного міліціянта Косянчука спершу склали Постанову за їзду по зустрічній смузі, але далі, очевидно, кругова «правопохоронна порука» переважила закон і сумління, тож інформацію про їзду Косянчука по зустрічній смузі ПРИБРАЛИ ЗІ ЗВЕДЕНЬ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ.

А от на киянина, який 4 квітня 2019 року рухаючись по вулиці Гетьмана, 6 на «Сhevrelet TAXOE», намагався дотримуватися ПДР, поліція склала протокол ПРО ВЧИНЕННЯ ДТП.

Завіса.

vyboranema.in.ua

©1info.net