Путін безповоротно вирішив не субсидувати Білорусь у колишніх обсягах, — політолог

Ми спостерігаємо помітне зростання напруженості між Путіним і Лукашенком.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив знайти альтернативу російській нафті, але на це потрібно чимало часу, заявив у коментарі білоруський незалежний політичний оглядач Роман Яковлевський, передають

Об этом сообщает http://profitsupernet.com

"Ми спостерігаємо помітне зростання напруженості між президентом РФ Володимиром Путіним і президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Тому я б не відкидав будь-яких варіантів розвитку подій. З огляду на все, Путін безповоротно вирішив не субсидувати Білорусь у таких обсягах, як раніше. Лукашенко сказав так: "Ми готові до будь-яких цін на газ і нафту, але на рівних умовах. Наприклад, як у Смоленській області". На що Путін відповів, що Смоленська область – це частина Росії. Чим фактично поставив хрест на союзній державі", – вважає Яковлевський.

На його думку, зараз у білоруського керівництва немає плану дій, щоб швидко замінити постачальника енергоносіїв. "Буквально 31 грудня стало відомо, що підписано протокол про нафту й газ, який зафіксував ціни на рівні 2019 року, але це всього на два місяці. Лукашенко мало не в останній день минулого року дав розпорядження вивчити варіанти диверсифікації постачань нафти. Але щоб це стало можливим, потрібні відповідні угоди, які за один день не підписують. Це, я б сказав, блеф. На що ще розраховує Лукашенко, не зрозуміло. Важко собі уявити, що зараз може замінити російську нафту", – сказав співрозмовник.

Він зазначив, що ситуація з постачанням нафтопродуктів може позначитися на стані білоруської економіки. "Скорочення російських субсидій призведе до погіршення економічної ситуації в республіці. Реформ немає. Навіть таке слово заборонили чиновникам використовувати. Можна говорити лише про "модернізацію". Я не відкидаю швидких змін в уряді. Хоча як показує досвід, це нічого не вирішує", – підкреслив Яковлевський.



Джерело:

Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/politic/putin-bezpovorotno-vyrishyv-ne-subsyduvaty-bilorus-u-kolyshnikh-obsiahakh—politoloh-310073.html”

©1info.net