Намагався тиснути на Порошенка, любив розкіш і літав в Україну за гроші донорів Трампа — розслідування WSJ про Льва Парнаса

REUTERS / Brendan McDermid / File Photo

Об этом сообщает http://steviuncensored.com

Лев Парнас

REUTERS / Brendan McDermid / File Photo


Лев Парнас — американський бізнесмен українського походження та важливий фігурант справи про імпічмент — став ключовою фігурою для оточення Трампа в Україні, переслідуючи власні бізнес-інтереси.

Про це пише американська газета The Wall Street Journal у своєму великому матеріалі про бізнес-шлях Парнаса, його сумнівне минуле та спроби використати в особистих цілях зв’язки з оточенням президента США Дональда Трампа.

Парнас був затриманий разом зі своїм партнером Ігорем Фруманом восени 2019 року. На відміну від Фрумана, який зберігає мовчання, Парнас надав слідству все своє листування з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані та українськими чиновниками. Документи свідчать про спроби Джуліані вплинути на офіційний Київ в інтересах кампанії Трампа.

Зараз у США дискутують навколо необхідності залучити Парнаса до розгляду справи про імпічмент в Сенаті.

Читайте також:
«Все норм. Сидимо у президента». Про що листувався посередник Джуліані з Луценком та оточенням Зеленського — фото, деталі

НВ вибрав найбільш важливі і цікаві факти з публікації WSJ про Льва Парнаса.

Парнас і Фруман намагалися тиснути на Порошенка та оточення Зеленського

Як пише WSJ, саме Лев Парнас був тим, хто за наполяганням Рудольфа Джуліані доніс керівництву України неофіційну вимога Білого дому: стосунки між Києвом та США опиняться під загрозою, якщо Україна не оголосить про проведення бажаних для Трампа розслідувань (щодо Байдена та нібито втручання України в американські вибори — прим. ред.).

Читайте також:

Парнас про спроби чинити тиск на Україну: Трамп точно знав, що відбувається

З цією метою Парнас і Фруман в лютому 2019 року зустрічалися з тодішнім президентом Петром Порошенком, а в травні — з помічником нового президента Володимира Зеленського (ймовірно Сергієм Шефіром), пише видання.

І хоча Джуліані заперечує, що знав про ці зустрічі, адвокат Трампа і Парнас багато разів контактували в ті дні. У тиждень лютневої зустрічі з Порошенком Парнас і Джуліані дзвонили один одному близько 40 разів, повідомило джерело WSJ. А в тиждень травневої зустрічі з оточенням Зеленського вони обмінялися «сотнями дзвінків», частину з яких було здійснено в день зустрічі та відразу після неї, уточнює видання.

Читайте також:
Цей чоловік намагається врятувати свою шкуру. Пристайко прокоментував заяви Парнаса щодо України

Парнас співпрацював з екс-главою податкової Романом Насіровим

WSJ розкрила подробиці архівного відеозапису, оприлюдненого адвокатами Парнаса. На ньому нещодавно обраний президентом США Дональд Трамп розмовляє у своїй приватній резиденції Мар-а-Лаго (Флорида) із самим Парнасом та екс-главою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим. Запис мав би довести знайомство Парнаса з Трампом — президент США його заперечує.

Читайте також:

Трамп після викривальних свідчень Парнаса заперечує знайомство з ним

Як з’ясувала WSJ, привівши Насірова до Трампа, Парнас сподівався «монетизувати» свої зв’язки з оточенням президента США. У той час Парнас намагався залучити інвесторів для одного зі своїх бізнес-проектів у сфері нерухомості. І одним з таких інвесторів зрештою став Насіров — за інформацією джерел WSJ, він допоміг Парнасу сплатити позику в розмірі $10 млн, яку той взяв під свій проект.

Однак зрештою ця бізнес-ідея, як і багато інших ініціатив Парнаса, зазнала краху, повідомляє WSJ: проект у сфері нерухомості, куди інвестував Насіров, завершився судовим процесом. «На ньому Парнас заявив, що девелопер виключив його з подальшої угоди, що він заборгував $250 тис. за витрати в одному лише січні 2017 року, як і за витрати на працевлаштування особистого помічника та лізинг автомобіля Cadillac Escalades», — пише газета, уточнюючи що Насіров не відповів на запит про коментар щодо цієї справи.

Читайте також:
  • «Зніміть цю дуру Йованович». Конгрес опублікував листування людини Джуліані з Луценком, Аваковим, Шефіром та Бакановим
  • «Я спокійний, як х*й після акту». Найяскравіші цитати з листування Юрія Луценка з Левом Парнасом

Парнас намагався відхреститися від домовленостей з Луценком щодо відставки Йованович

Українсько-американський бізнесмен передав Палаті представників США сотні сторінок особистого листування та інших документів про свої стосунки з оточенням Трампа в надії на те, що така співпраця у справі про імпічмент зніме з нього відповідальність за низкою пунктів звинувачення.

Читайте також:

У США оприлюднили нові документи про стеження за Йованович

Наприклад, наприкінці 2019 року на зустрічі з прокурорами Федеральної прокуратури Манхеттена Парнас оскаржив одне з таких звинувачень — що за наполяганням одного з українських чиновників (ймовірно Юрія Луценка — прим. ред.) він домагався відсторонення від посади екс-посла США в Україні Марі Йованович. Про це WSJ повідомили джерела, знайомі зі справою Парнаса.

«Поки Парнас сидів, не кажучи ні слова, адвокат заявив прокурорам, що його клієнт не здійснював дій за вказівкою [українського] чиновника, хоча джерела підтверджують, що обидва вони контактували з питання відсторонення посла», — уточнює WSJ. За даними видання, прокуратура Манхеттена відкинула це виправдання з боку Парнасу.

Прихильник дорогих автівок із сумнівною репутацією — про імідж Парнаса

Колишні бізнес-партнери Парнаса розповіли WSJ, що у Флориді він заробив репутацію людини, здатної забезпечити швидкий доступ до солідних обсягів фінансування. Інвестор, який зустрічався з Парнасом на початку 2010-х років, згадує, що у нього були автомобілі Rolls-Royce, Aston Martin і особистий шофер.

«Парнас визнав, що йому подобаються гарні машини, і що у нього був охоронець, який іноді працював і\також його водієм», — пише газета.

Інші згадують його як «чарівного, хоча і сумнівного ділка». «Про що б ви не говорили з ними, у них на все була своя точка зору», — розповів про Парнаса і його бізнес-партнера Джо Картолано, адвокат, який нетривалий час працював з фірмою Парнаса.

Колишній бізнес-партнер Парнаса звинувачує його в привласненні $500 тис.

Дейл Вуд, колишній партнер Льва Парнаса в його невдалому девелоперському бізнесі, нині відбуває 12-річний тюремний термін за пов’язані з цим бізнесом інвестиційні махінації на суму $7 млн у 2012 році. При цьому Вуд стверджує, що близько $500 тис. з цих вкрадених коштів пішли на оплату «будинку та автомобілів Парнаса, його охоронця і перельотів приватними лайнерами».

«Звіти декількох компаній, пов’язані з їхньою діяльністю [Парнаса і Вуда], показують, що $50 тис. пішли компанії, яка займається чартерними авіаперевезеннями, а ще $55 тис.- компанії з лізингу автомобілів, причому обидві використовував Парнас», — пише WSJ.

У відповідь на це адвокат Парнаса Джозеф Бонді заявив, що його клієнт, навпаки, став жертвою Вуда, який не забезпечив виплату узгоджених платежів та тепер навмисно намагається очорнити Парнаса.

До орбіти Трампа Парнас потрапив завдяки великим пожертвам на його кампанію

Вперше Парнас вийшов на контакт з оточенням Дональда Трампа незадовго до президентських виборів в США у 2016 році, коли він пожертвував $50 тис. Республіканському національному комітету і кампанії Трампа.

Саме тоді, під час заходу для партійних донорів у Флориді, Парнас представився Трампу і його адвокату Рудольфу Джуліані. Нові зв’язки він спробував використовувати миттєво: Парнас звернувся до господаря донорського заходу, будівельного магната Роберта Перейри, з пропозицією інвестувати у свій новий бізнес — страхову компанію Fraud Guarantee. Перейра раніше розповів The Wall Street Journal, що «не довіряв цьому хлопцеві» та незабаром перервав контакти з Парнасом.

Читайте також:

Фруман та Парнас. Як два соратники Джуліані, затримані в США, допомагали йому в Україні

Однак відтоді Парнас взяв на озброєння правило «витрачати гроші, щоб заробити ще більші гроші», і зумів домогтися тісних зв’язків з оточенням Трампа через великі пожертвам у 2018 році, пише WSJ. Тоді разом з Ігорем Фруманом, ще одним бізнесменом — вихідцем з СРСР, Лев Парнас пожертвував $325 тис. організації America First Action (кампанії на підтримку Трампа). Щоб приховати їхні особистості від громадськості, кошти надійшли від підставної компанії — і восени 2019 року Фруман та Парнас були затримані в США за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

Однак саме після цього пожертвування Фруман і Парнас були присутні на обіді у вузькому колі в Trump Hotel у Вашингтоні — разом з президентом США, його сином та іншими топ-донорами America First Action.

Парнас і Фруман мали свої бізнес-інтереси в Україні та в стосунках з Джуліані

У 2018 році Рудольф Джуліані, особистий адвокат Трампа, зажадав від Парнаса і Фрумана $500 тис. за консультаційні послуги для їхньої страхової компанії Fraud Guarantee. Таких коштів у бізнесменів не було, і послуги Джуліані за них оплатив ще один значний донор Трампа, адвокат Чарльз Гуччардо — в обмін на частку в компанії Парнаса і Фрумана.

Крім того, відтоді обидва бізнесмени стали головними посередниками Джуліані в Україні, намагаючись організувати йому зустрічі та контакти з українськими топ-чиновниками — заради прагнення переконати Київ у необхідності відкрити розслідування проти сина Джо Байдена, члена наглядової ради української газової компанії Burisma Holdings.

При цьому самі Парнас і Фруман сподівалися укласти угоду з продажу в Україну скрапленого природного газу з США, нагадує WSJ. Щоб домогтися цього, на зустрічі з представником Нафтогазу вони посилалися на свої зв’язки з Трампом і його оточенням.

«Угода так і не була укладена — ще одна невдала спроба пари використовувати власні зв’язки для зміцнення своїх бізнес-можливостей», — резюмує видання.

Парнас і Фруман літали в Україну на гроші донорів Трампа

Багаторазові перельоти бізнесменів в Україну у 2019 році оплачував ще один з найбільших донорів Трампа, нафтовий магнат з Флориди Гаррі Сарджант III.

«Ваші перельоти всюди, хлопці, починають дорого коштувати», — писав Парнасу Сарджант у квітні 2019 року. Той у відповідь обіцяв компенсувати витрати пізніше.

Вже після арешту Паранса і Фрумана адвокат Гаррі Сарджанта III повідомив: бізнесмен позичав Парнасу гроші на перельоти, оскільки той стверджував, що він збанкрутував, проте зможе повернути кошти.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/lev-parnas-uchast-u-spravi-pro-impichment-trampa-i-ne-tilki-novini-ukrajini-50065055.html”

©1info.net