Відповідь демократам. Юристи Трампа назвали процес імпічменту «шарадою»

REUTERS/Kevin Lamarque

Об этом сообщает http://armrinvesting.com

Дональд Трамп

REUTERS/Kevin Lamarque


Команда юристів президента США Дональда Трампа у понеділок, 20 січня представила відповідь на справу про імпічмент, назвавши звинувачення «шарадою», повідомляє CNN.

Про це йдеться в попередньому огляді справи, яку вони представлять на засіданні Сенату, коли почнеться судовий процес щодо імпічменту.

Перед подачею документа, люди, які працюють з юридичною командою Трампа, заявили, що в статтях про імпічмент не згадувалася про якісь порушення закону.

Адвокати назвали статті імпічменту «образою Конституції та американських демократичних інститутів», а звинувачення в перешкоджанні Конгресу — «необгрунтованим й небезпечним».

Раніше стало відомо, що члени палати представників США від Демократичної партії направили в сенат 111-сторінковий документ, в якому міститься обгрунтування їх вимоги оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу.

Читайте також:
  • Суд над Трампом у Сенаті: 46% виборців підтримують відсторонення президента від влади
  • Вирішальна фаза імпічменту: Трампа захищатиме колишній обвинувач Клінтона

16 січня в Сенаті офіційно представили статті звинувачень на адресу президента Дональда Трампа. До присяги привели главу Верховного суду США Джона Робертса, який буде вести розгляд, і всіх членів Сенату, які будуть виконувати функції членів суду присяжних.

Обвинувачами призначені сім демократів з Палати представників США.

Трамп звинувачується за двома статтями — в зловживанні президентською владою і в перешкоджанні розслідуванню Конгресу щодо імпічменту. Більшість в Сенаті мають республіканці.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/donald-tramp-impichment-ostanni-novini-50065196.html”

©1info.net