Окупанти озвучили нові умови перетину КПВВ: Попередні списки та обов’язкова обсервація

Окупанти озвучили нові умови перетину КП…
Окупанти озвучили нові умови перетину КП…
Фото: ЕРА

Про це Depo.Донбас повідомляє з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Об этом сообщает Russiangate

"Після вкрай негативної реакції громадян на блокування руху через КПВВ підконтрольна РФ окупаційна "влада" висунула абсолютно неприйнятні умови: заявила про готовність випускати людей на вільну частину Донбасу, але впускати назад на ТОТ ДЛО (тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. — Ред.) тільки за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією", — йдеться в повідомленні.

У міністерстві вважають, що виконати цю вимогу неможливо. Одних тільки пенсіонерів та громадян, які отримують соцвиплати на вільній території України, налічується 280 тисяч.

"Формування й погодження списків на таку кількість людей є абсолютно недоцільним", — зазначили в міністерстві.

У Мінреінтеграції вважають, що, озвучуючи подібні нездійсненні умови, окупанти намагаються не випустили на вільну територію дітей, які хочуть навчатися в українських вишах.

Нагадаймо, на Донбасі люди йдуть ночують під закритими блокпостами бойовиків.

Четверо жінок ночували в полі, просто перед блокпостом бойовикиів, а одній з них стало зле.

11 червня, українські прикордонники пропустили через пункти пропуску в бік окупованих територій сімох осіб, в яких були для того поважні причини. Однак бойовик не пропустили жодного з них.



Джерело статті: “https://dn.depo.ua/ukr/donetsk/okupanti-ozvuchili-novi-umovi-peretinu-kpvv-poperedni-spiski-ta-obovyazkova-observatsiya-202006121174353”

©1info.net