Буковинці приєдналися до масштабного челенджу #мандруйукраїною


Відомі буковинці та українці приєдналися до масштабного челенджу #мандруйукраїною. У соціальних мережах вони поділилися своїми улюбленими локаціями у рідній країні. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Об этом сообщает Компромат

Буковина стали особливим місцем для актора Сергія Калантая, який називає Чернівці «чарівним містом із фантастичними і гостинними людьми».

«Побачивши його майже сорок років тому, я закохався в його чарівність і життєлюбність. Просто завітайте туди, попийте найсмачнішої кави на Кобилянській, завітайте до ботанічного саду, відвідайте собори, вдихніть справжнє повітря останнього східного бастіону Австро-Угорщини…. І ви назавжди полюбите це місто», – написав Сергій Калантай у рамках челенджу #МандруйУкраїною.

Учитель фізики та астрономії, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017), Пауль Пшенічка опублікував світлини з Берегомету, що на Вижниччині.

«Мені подобається Буковина, а саме те місце, де я проживаю, – селище міського типу Берегомет Вижницького району Чернівецької області. Мальовнича природа, ліси, гірські річки, перевали, скали, чудові талановиті люди, оригінальні витвори ремесел та мистецтва. Мої колеги з Швейцарії, які побували тут, у захваті від побаченого і пережитого. А які у нас смачні страви!», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Начальник Управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Погодін назвав місцем, яке надихає, гору Томнатик, де до середини 1990-тих років працювала секретна радіолокаційна станція.

«Військовий об’єкт розміщувався на висоті 1565 метрів у горах не просто так. Поблизу проходить кордон із Румунією. У розпал «холодної війни» із західним світом СРСР збудував військову станцію, котра повинна була забезпечувати радіолокацію величезної території – від турецького узбережжя до Балтійського моря», – розповів Олександр Погодін.

Буковинці приєдналися до масштабного челенджу #мандруйукраїною

Розвиток внутрішнього туризму в Україні – ініціатива Офісу Президента. Так, голови ОДА отримали завдання підготувати концепцію розвитку внутрішнього туризму у своїх регіонах. Зокрема, визначити в кожній області по три-п’ять «туристичних магнітів» – найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення. На основі цих пропозицій буде розроблена загальнодержавна програма розвитку туризму в Україні та відповідні регіональні програми як її складові.

Також Міністерство культури та інформаційної політики анонсувало програму «Мандруй Україною», у межах якої стартував челендж – відомі у країні та на місцевому рівні люди діляться своїми враженнями від подорожей Україною. Дописи з розповідями про те, які місця варто відвідати, кожен з них публікує в соцмережах з відповідним хештегом #мандруйукраїною.


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/bukovina/bukovinci-ta-ukrayinci-priednalisya-do-masshtabnogo-chelendzhu-mandruyukrayinoyu-390736”

©1info.net