Росія має намір знищити можливість транзиту газу через Україну в майбутньому

Росія має намір знищити можливість транзиту газу через Україну в майбутньому та почав демонтаж труб на російській території біля кордону з республікою, якими газ поставляється газ до кордону з Україною.
Про це в інтерв’ю Oilpoint розповів глава «Оператора ГТС України» (ОГТСУ) Сергій Макогон.
«Те, що «Газпром» почав демонтувати труби на своїй території, якими газ поставляється до кордону з Україною – це проблема, але на неї ми вплинути особливо не можемо. Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому», – наголосив він.
При цьому глава «Оператора ГТС» зазначив, що компанія не буде відмовлятися від «малого транзиту» – використання системи адресної закупівлі європейцями.
«Так, потужності стануть менше, але ми зможемо виконувати невеликі обсяги транзиту – 20-30 млрд куб м. Він буде проходити тими ж трубами, по яких буде відбуватися і внутрішнє транспортування», – додав Макогон.
Також він наголосив, що якщо «Північний потік – 2» буде завершений – «не допоможе ніяке дроблення».

«Що зараз заважає європейцям отримувати газ на кордоні Україна-Росія і потім самим везти через будь-який український газопровід? Тільки позиція «Газпрому». І від того, що ми нашу систему розділимо, виділимо окрему трубу – нічого не зміниться», – вказав глава ОГТСУ.

Об этом сообщает Компромат РУ



Джерело статті: “http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/rosja-maje-namr-znishhiti-mozhlivst-tranzitu-gazu-cherez-ukrajinu-v-majbutnomu-60060”

©1info.net