Голова Держгеонадр» отримав 4,7 мільйона «відступних» від «АГКУ»

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах поповнив свої чималі статки ще на 4,3 мільйона гривень. Про це стало відомо із суттєвих змін в декларації чиновника.

Об этом сообщает http://airgunskiev.com

27 грудня минулого року Опімах задекларував дохід – премію за І-ІІІ кв 2019 року, нараховану за попереднім місцем роботи у розмірі 4 мільйони 320 тисяч 918 гривень.

У листопаді Кабінет Міністрів призначив Романа Опімаха головою Державної служби геології і надр (Держгеонадр) за результатами конкурсу. До цього призначення в уряді Опімах обіймав посаду виконавчого директора Асоціації газодобувних компаній (АГКУ) з 2016 року. До приходу в асоціацію він був радником міністра енергетики та вугільної промисловості з питань нафтогазового сектора, а також керівником відповідного напряму у Координаційному центрі зі зв’язків з Кабінетом Міністрів. Асоціація газовидобувних компаній України або АГКУ — найбільше об’єднання вітчизняних газовидобувних підприємств державної та власності форми власності в Україні.

До складу Асоціації входять: Укргазвидобування, ДТЕК Нафтогаз, Burisma Group, Укрнафтобуріння, Geo Alliance Group, група компаній Smart Energy, Полтавська газонафтова компанія та КУБ-ГАЗ. Станом на 2018 рік компанії Асоціації видобували 92% українського газу, створювали 26 000 робочих місць та забезпечували 8% надходжень до державного бюджету. Тож багатомільйонні премії для Ассоциации – не дивина.

З часу подачі декларації за 2018 рік, Опімах вже вносив зміни до документа минулого року. У листопаді чиновник задекларував нарахування заборгованості по заробітній платі за попереднім місцем роботи (АГКУ, – ред.) у розмірі 371 тисяча 810 гривень. Виходячи з даних у декларації за 2018 рік, Опімах – дуже заможна людина.

Він володіє квартирою у столиці, ще дві квартири в Києві батьківщина чиновника орендує (одну з них у батька Опімаха, – ред.). Зазначено ще одну київську квартиру у власності чиновника – об’єкт незавершеного будівництва. Також чиновник має бюджетне авто. За 2018 рік Опімах заробив у Ассоциации “АГКУ” 5 мільйонів 48 тисяч 528 гривень і отримав від держави 4 300 гривень допомоги по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку. Родина чиновника має чималі грошові активи.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/265128-03-01.html”

©1info.net