В одному із дитячих санаторіїв Кіровоградщини виявили порушення

Під час моніторингового візиту, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області, виявив низку порушень у КЗ «Староосотському дитячому обласному протитуберкульозному санаторію» у селі Поселянівка Олександрівського району.

Об этом сообщает http://vnevole.net

Фото із сайту Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Про це йдеться на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зокрема, приміщення 2-х корпусів школи та їдальні не забезпечені системою протипожежної сигналізації, а також засобами первинного пожежогасіння відповідно до затверджених стандартів. Не забезпечено архітектурну доступність до приміщень закладу маломобільних категорій людей.

На території закладу є аварійне приміщення колишнього спального та недобудованого лікувального корпусів, вхід до яких вільний, що становить потенційну загрозу для безпеки дітей.

Крім того, під час обходу спальних приміщень у відділенні дошкільнят, встановлено порушення температурного режиму.

Представники адміністрації пояснили, що це вимушений захід задля економії ресурсів під час опалювального сезону. Також у спальних кімнатах зафіксовано недостатність штучного освітлення та необхідність проведення ремонтів. У приміщенні середньої школи не забезпечено належний доступ дітей до питної води.

На адресу Кіровоградської обласної адміністрації та обласної ради готуються відповідні листи реагування.

Читайте також: Кропивницький торговельний центр “Plazma” перевірили на дотримання вимог пожежної безпеки. ФОТО

Загалом, на момент візиту у закладі проходили реабілітацію 91 дитина віком від 4 до 15 років. З них, 2 дитини сироти, 9 напівсиріт, 8 позбавлених батьківського піклування.

14 дітей тимчасово вилучених з сімей, 2 дитини з інвалідністю, і ще 2 – під опікою та 51 дитина з малозабезпечених або неповних сімей.

Надання медичної допомоги забезпечують 50 медичних працівників. Заклад розрахований на одночасне перебування 110 дітей.

Також поряд з лікуванням та реабілітацією дітям забезпечено право на здобуття загальної середньої освіти. Навчальний процес у школі, що є структурним підрозділом педагогічної служби санаторію-інтернату, забезпечують 26 педагогів та вихователів.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Поширь її на своїй сторінці:

РЕКЛАМА
werbung

Джерело статті: “http://www.kypur.net/v-odnomu-iz-dytyachyh-sanatoriyiv-kirovogradshhyny-vyyavyly-porushennya/”

©1info.net