Джонсон на першій зустрічі з Путіним нагадав про отруєння Скрипалів

10DowningStreet via Twitter

Об этом сообщает http://mlm-master.org

Борис Джонсон і Володимир Путін

10DowningStreet via Twitter


Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в кулуарах конференції щодо Лівії в Берліні провів першу особисту зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомили на Даунінг-стріт.

Під час переговорів Джонсон попередив Путіна про недопущення застосування хімічної зброї, подібного тому, що сталося в Солсбері проти Юлії та Сергія Скрипалів.

За словами очільника британського уряду, позиція Великої Британії щодо атаки в Солсбері не змінилася.

Це «було безрозсудним застосуванням хімічної зброї і нахабною спробою вбити невинних людей на британській землі», заявили на Даунінг-стріт.

Джонсон заявив, що Росія і Британія повинні займатися питаннями міжнародної безпеки, такими як Лівія, Сирія, Ірак і Іран.

«Прем’єр міністр заявив, що не буде нормалізації двосторонніх відносин, поки Росія не відмовиться від дестабілізуючих дій, що загрожують Великій Британії і її союзникам, а також — безпеці наших громадян і нашої колективної безпеки», — заявили в британському уряді.

19 січня в Берліні відкрилася міжнародна конференція з Лівії за участю лідерів Німеччини, Великої Британії, Італії та Росії.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері. Їм вдалося вижити.

Уряд Великої Британії звинуватив Росію в причетності до замаху на вбивство Скрипалів і в порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї.

За даними британських правоохоронців, за замахом стоять російські офіцери ГРУ «Олександр Петров» і «Руслан Боширов» (справжні імена — Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін).


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/dzhonson-zustrivsya-z-putinim-ostanni-novini-50064989.html”

©1info.net