Берлінський саміт: світові лідери домовились підтримувати ембарго на поставку зброї до Лівії

На саміті у Берліні щодо врегулювання ситуації в Лівії світові лідери домовились підтримувати ембарго на поставку зброї до цієї країни та створити військовий комітет для моніторингу режиму припинення вогню.

Об этом сообщает http://zarabotok-v-internet.com

Так, учасники конференції домовилися не надавати зброю учасникам конфлікту у Лівії, де продовжується громадянська війна і є декілька «паралельних» урядів.

У саміті взяли участь лідери понад 10 країн, зокрема канцлерка ФРН Ангела Меркель, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр Великої Британії Борис Джонсон, президент РФ Володимир Путін. Також на зустріч приїхав державний секретар США Майк Помпео, генсек ООН Антоніу Гутерріш та представники Китаю, Алжиру, Єгипту, ОАЕ.

Також до Берліна приїхали лідери двох основних сторін конфлікту у Лівії — глава уряду Національної єдності Фаїз Саррадж та командувач Лівійської національної армії Халіфа Хафтар.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/berlinskij-samit-svitovi-lideri-domovilis-pidtrimuvati-embargo-na-postavku-zbroyi-do-liviyi”

©1info.net