На економічний форум у Давос депутати поїдуть не за кошти держбюджету — Разумков

На поїздку народних депутатів до Давоса (Швейцарія) на 50-й Всесвітній економічний форум, який стартує 21 січня, не виділятимуть кошти з державного бюджету.

Об этом сообщает http://av-post.com

Про це в етері «Свободи Слова» на ICTV повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«Я, як голова Верховної Ради, їх (депутатів — ред.) не направляв. Відвідання Давоса народними депутатами не буде коштувати громадянам нашої держави жодної гривні», — запевнив він.

Разумков уточнив, що ретельно проглядає документи щодо відряджень народних депутатів, які до нього надходять.

«У першу чергу я дивлюсь, коли, щоб це не була сесія, куди і за який кошт. Від Верховної Ради намагаємося відправляти у відрядження дуже обережно: виключно НАТО, ПАРЄ. Всі відрядження, які відбуваються, у 99% не за кошт держбюджету», — запевнив Разумков.

За інформацією «Укрінформу, на форум до Давоса поїдуть 28 народних депутатів, серед яких є представники кожної з фракцій.

Так, заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук підтвердила інформацію про те, що від їхньої політсили участь у форумі братимуть 17 парламентаріїв, зокрема й вона сама.

У пресслужбі партії «Голос» підтвердили інформацію щодо участі п’ятьох членів фракції, від «Батьківщини» — трьох, ще двоє від «Європейської Солідарності» та Наталія Королевська від «Опозиційної платформи — За життя».

Участь у форумі також візьмуть президент Володимир Зеленський та прем’єр Олексій Гончарук.

Головна тема цьогорічного форуму — формування капіталізму для всіх зацікавлених сторін. Програма щорічної наради визначає пріоритетність кількох основних напрямків: «як зберегти планету», «суспільство та майбутнє праці», «технології для добра», «справедливі економіки» та «здорове майбутнє».

Уперше за піввікову історію економічного форуму в Давосі визначили, що п’ять найбільших світових ризиків є екологічними. Йдеться про кліматичні катастрофи, втрату біорізноманіття та руйнування наземних і водних екосистем.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/na-ekonomichnij-forum-u-davos-deputati-poyidut-ne-za-koshti-derzhbyudzhetu-razumkov”

©1info.net