Україна проведе консультації з ЄС щодо відновлення постачання курятини — торгпред

Ілюстрація REUTERS
Питання обговорять у Брюсселі цього та наступного тижня.

Ілюстрація REUTERS

Україна та Європейський Союз проведуть всі необхідні консультації для відновлення постачання української курятини, які ЄС призупинив через спалах пташиного грипу.

Об этом сообщает http://slon-ru.com

Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.

"Рішення ЄС щодо обмеження ввезення м’яса птиці через випадки пташиного грипу у Вінницькій області значно суворіше, ніж повинно було бути. Тим не менш, ми активно і спільно працюємо над тим, щоб оперативно скорегувати це рішення. Зараз є всі можливості для того, щоб скорегувати його в правильну сторону. Цього та наступного тижня ми проведемо всі необхідні консультації в Брюсселі", — написав він.

Качка підкреслив, що терміновість цього питання для України, сторони змушені призупинити роботу за іншими важливими завданнями співробітництва з ЄС у сфері санітарії та фітосанітарії.

При цьому він сподівається на швидкий пошук рішення і повернення до звичайного режиму співпраці.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня Європейський Союз призупинив імпорт з України м’яса і м’ясної продукції з птиці у зв’язку зі спалахом пташиного грипу.

20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року в Україні випадок пташиного грипу — у Вінницькій області.

У січні-березні 2020 року Україна отримала квоти на безмитний експорт в країни ЄС 5 тисяч тонн курятини та 750 тонн яєць.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/economics/agro/10843253-ukrajina-provede-konsultaciji-z-yes-shchodo-vidnovlennya-postachannya-kuryatini-torgpred.html”

©1info.net