Перші клінічні випробування вакцини проти нового коронавірусу можуть провести вже в травні 2020 року

Про це йдеться в пресрелізі Коаліції.

Об этом сообщает http://boileroom.top

Там зазначається, що CEPI вже уклала партнерські угоди з американськими фармацевтичними компаніями Inovio Pharmaceuticals та Moderna, Квінслендським університетом в Австралії, а також Національним інститутом США з питань алергічних та інфекційних захворювань.

Виконавчий директор CEPI Річард Гачет вважає, що з урахуванням швидкості поширення нового коронавірусу світова спільнота повинна діяти швидко.

«Гарантій успіху немає, але ми сподіваємося, що [наша] робота зможе стати важливим і суттєвитм кроком для розробки вакцини проти хвороби. Ми сподіваємося, що… зможемо [проаналізувати] патоген і перейти до клінічних випробувань через 16 тижнів — що набагато менше, ніж ми можемо зробити зараз», — прокоментував він.

Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій — це організація, яка об’єднує державні установи, приватних осіб, меценатів та неурядові організації з метою прискорення розробок вакцин від вірусів. Вона була заснована в Давосі (Швейцарія) у 2017 році.

Станом на зараз організації вдалося залучити 750 мільйонів доларів на розробку вакцин проти захворювань на кшталт лихоманки Ебола та близькосхідного респіраторного синдрому, через які раніше Всесвітня організація охорони здоров’я оголошувала надзвичайний стан.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/pershi-klinichni-viprobuvannya-vakcini-proti-novogo-koronavirusu-mozhut-provesti-vzhe-v-travni-2020-roku”

©1info.net