США можуть програти війну в Євразії – Forbes

Сполучені Штати Америки ризикують програти конфлікт в Євразії через не дуже хороший стан свого транспортного флоту, який не дозволить вчасно і в повному обсязі перекинути збройні сили.

Об этом сообщает http://businessinblogs.com

Про це пише оглядач видання Forbes Лорен Томпсон, передає НАРОДНА ПРАВДА.



Loading…

Томпсон вказав, що США завжди ведуть бойові дії далеко від своєї території, тому раз по разу змушені вирішувати складну логістичну задачу – перекидати на поле бою війська, техніку та обладнання для ведення операцій. Зараз ВМС США використовують для цієї мети кілька десятків транспортних кораблів і 65 ролкерів-автовантажовозів, проте майже всі вони серйозно застаріли, а до негайного виконання завдань готові тільки 40% транспортних суден.

Командування ВМС США поки що справляється з цією ситуацією, розміщуючи кораблі з вантажами поблизу районів ймовірних операцій. Крім того, у разі широкомасштабного військового конфлікту американська армія зможе використовувати цивільні судна. Однак цього мало, більш того, впевнений Томпсон, “вороги США” прекрасно обізнані про цю ситуацію.

“Росія нещодавно стала активно проводити навчання підводного флоту в Атлантичному океані, що дозволяє припустити, що в разі конфлікту між Сходом і Заходом до пункту призначення доберуться не всі транспортники”, — пише він.

У разі конфлікту, зазначає журналіст, американські війська можуть або пізно вступити в бій, або взагалі опинитися на театрі військових дій без допомоги і зазнати поразки.

Нагадаємо, днями Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким знижується призовний вік – в армію будуть забиратимуть не у 20, а у 18 років. У жовтні 2019 року Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ініціювало повернення призову на строкову службу з 18 років.

Також повідомлялося, що з урахуванням 12-річного навчання у школах в Україні хлопці будуть закінчувати її якраз у 18, а то і в 19 років. Більш того, навіть зараз ті діти, які навчаються за 11-річною програмою також можуть відразу “загриміти” в армію, якщо пішли в школу з 7 років (а таких чимало). Тобто, молоді люди будуть потрапляти в армію відразу після школи, враховуючи, що весняний призов охоплює і червень – місяць, коли закінчується ЗНО.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/24/ssha-mozhut-prograty-vijnu-v-yevraziyi-forbes/”

©1info.net