Журналісти з’ясували, де зараз перебуває Янукович і чому не сидить

У п’ятницю, 24 січня, виповнився рік, як Оболонський суд Києва засудив до 13 років побіжного екс-президента Віктора Януковича. Суд визнав його винним у державній зраді та ведення агресивної війни.

Об этом сообщает http://vestnik-jurnal.com

Нагадаємо, що сам Янукович не погодився з таким вердиктом суду і вирішив його оскаржити. Як розповів один з його адвокатів Олександр Горошинський, зараз у суді розглядається апеляція на вирок, передає Сьогодні.

«Апеляція була подана в лютому минулого року. Можу сказати, що засідання йдуть в робочому режимі. Зараз процес «на екваторі», досліджуються матеріали», – повідомив Горошинський.

За його словами, є 62 порушення, які були допущені Оболонським судом.

«Наприклад, за 3 дні до того, як справу прийшло в Оболонський суд і сталося розподіл того, ким воно буде розглядатися, генеральний прокурор озвучив цю інформацію. Тобто він заздалегідь знав і вказав на трійку суддів, які будуть розглядати матеріали», – каже адвокат.

У свою чергу прокурор Руслан Кравченко, який представляє держзвинувачення в суді, заявив, що вирок повністю законний і мотивований.

«Переконані, що судом першої інстанції не було допущено жодного порушення, – сказав прокурор. – Але ще триває розгляд справи апеляційним судом. Він повинен винести своє рішення щодо апеляційних скарг сторони захисту. Для того, щоб Янукович відбував покарання, необхідно, щоб вирок вступив в законну силу і правоохоронні органи затримали Януковича».

Втім, адвокат побіжного екс-президента нагадав, що той, як і раніше, знаходиться в Росії.

«У нього там тимчасове проживання», – сказав Горошинський.

На думку юриста, апеляційний розгляд може завершитися в кінці лютого.

«Активно працюємо. Суд розписав графік на лютий», – заявив адвокат.

У той же час Віктор Янукович і його син Олександр числяться в розшуковій базі МВС. Янукович-старший розшукується з 26 лютого 2014 року, Олександр Янукович – з 23 лютого. Згідно з цим базам, Януковичу-молодшому інкримінують кілька статей КК – «Службове підроблення», «Ухилення від сплати податків», «Присвоєння, розтрата майна».



Джерело статті: “http://povin.com.ua/270300-24-01.html”

©1info.net