Протест проти «адвоката Януковича». ДБР назвало незаконною спробу нардепів пройти в будівлю Бюро

eurosolidarity.org

Об этом сообщает http://bezoplat.net

eurosolidarity.org


У ДБР назвали порушенням закону спроби нардепів від Європейської солідарності проникнути в будівлю Бюро — законодавці вимагали звільнити заступника глави відомства Олександра Бабікова.

У ГБР нагадали, що Державне бюро розслідувань є державним правоохоронним органом.

«Відповідно до частини 2 статті 4 закону України» Про Державний бюро розслідувань «забороняється незаконне втручання державних органів, їх посадових і службових осіб у діяльність Державного бюро розслідувань», — заявили у відомстві.

Спроби народних депутатів України проникнути в приміщення Державного бюро розслідувань, Бюро розцінює як пряме порушення вищевказаної норми закону.

Нагадаємо, нардепи хотіли заявити керівництву ДБР про неприпустимість призначення першим заступником голови відомства Олександра Бабікова, якого називають адвокатом колишнього президента Віктора Януковича.

Також депутати принесли звернення від родин Небесної сотні з вимогою звільнити Бабікова. Депутатів в будівлю не пустили.

Практично одночасно в ДБР прийшов на допит п’ятий президент Петро Порошенко, який і взявся передати керівництву Бюро вимоги депутатів і сімей героїв Небесної сотні.

У Євросолідарності ж заявили, що ДБР порушує законодавство, відмовляючись пропустити нардепів в будівлю Бюро.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/events/dbr-nazvalo-porushennyam-zakonu-sprobi-nardepiv-yevrosolidarnosti-potrapiti-v-budivlyu-byuro-novini-ukrajini-50066047.html”

©1info.net