Українців зобов’яжуть збирати собі на пенсію

Українців зобов’яжуть відкладати на старість. Депутати підготували законопроект, за яким усі, хто працює офіційно, повинні будуть відраховувати додаткові внески із зарплати. Щоб зібрати собі на так звану «другу пенсію».

Об этом сообщает http://krasnobykow.com

З кожної зарплати – невеликий внесок у майбутню додаткову пенсію, пише Сегодня. Яким буде його розмір, кожен вирішуватиме сам. Однак накопичувати гроші на старість зобов’яжуть усіх працевлаштованих українців. За задумом депутатів, для цього потрібно буде вибрати компанію з управління активами або недержавний пенсійний фонд, які і будуть керувати вашими заощадженнями. Такого розпорядника можна буде змінювати. Однак, не частіше двох разів у рік.

Мінімум, який працівники зможуть відкладати, складе відсоток від окладу. А ось роботодавці повинні будуть сплатити мінімум два відсотки.

Галина Третьякова, голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів: «Все інше – добровільно. Якщо хочете, щоб це було 10 або 15%, то домовляйтеся, на яких принципах ви будете робити такий власний вже для кожної людини такий накопичувальний фонд».

Брати участь у накопичувальному пенсійному забезпеченні потрібно буде незалежно від віку. А в разі передчасної смерті всі заощадження людини будуть відходити спадкоємцям.

Олександр Панченко, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку: «Всі працюючі повинні відраховувати собі на пенсію. Якщо навіть людині залишається один рік до пенсії, ви все одно відраховуєте, а потім, коли ви виходите на пенсію, отримуєте таку премію до пенсії собі».

Розробники законопроекту кажуть: така система розрахована на перспективу. Щоб зараз молоді українці не опинилися на старості з копійчаними виплатами. Так як навантаження на Пенсійний фонд може зрости за демографічної кризи і високого рівня міграції. А його дефіцит і без того дуже великий.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/270322-24-01.html”

©1info.net