Студенти окупованого Криму перетинатимуть кордон за спрощеною процедурою

Кримські студенти перетинатимуть КПВВ Херсонщини за спрощеною процедурою. Дане нововведення вступає в силу з 9 лютого.

Об этом сообщает http://peoplelifepassion.com

Про це повідомляється на офіційному сайті Кабінета Міністрів України.

Зазначимо, що воно поширюється на школярів віком від 14 до 16 років. Для того, аби перетнути кордон самостійно, їм необхідно мати при собі український внутрішній або закордонний паспорт.

Перевіривши особистий документ, прикордонники КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" мають знайти дані дитини у Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Після цього відбувається пропуск, передає .

Також спрощено процедуру переходу пунктів пропуску з Кримом для дітей до 16 років. Для них в’їзд до Криму (мова про тих, хто виїхав з півострова напередодні і тепер повертається) буде можливим у супроводі тільки когось одного з батьків.

Нагадаємо, що в’їзд до Криму відбувається виключно в супроводі двох батьків або за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків.

До речі, на базі українських вищих навчальних закладів працюють освітні центри, за допомогою яких кримчани можуть вступити до ВИШу за спрощеною процедурою та ще й на бюджет. Чотири таких центри розташовані на теренах Херсона. Тож українська освіта для мешканців тимчасово окупованого Криму стає доступнішою.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/studenty-okupovanogo-krymu-peretynatymut-kordon-za-sproshhenoyu-proczeduroyu/”

©1info.net