У США суд заборонив жінці після розлучення використовувати її заморожені ембріони: вона має віддати їх іншій парі

Про це передає CNN.

Об этом сообщает http://pozitivnosti.net

Так, у 2014 році перед лікуванням раку Рубі Торрес вирішила заморозити запліднені її хлопцем Джоном Терреллом яйцеклітини. Тоді пара підписала договір, в якому йшлося про те, якщо Рубі та Джон розійдуться, вони мають віддати ембріони іншій парі. Також заморожені ембріони може використати хтось один з їхньої пари, але лише за письмової згоди обидвох сторін.

Через декілька днів Рубі та Джон одружилися та зробили екстракорпоральне запліднення. Життєздатні ембріони заморозили.

У судових документах зазначили, що після хіміотерапії у Рубі знизилися її репродуктивні функції.

У 2017 році пара розлучилася. Джон не хоче заводити дітей з колишньою дружиною та вимагає, щоб ембріонів віддали іншій парі, Рубі ж хоче зберегти ембріони.

Спершу суд зі справ сім’ї видав рішення на користь Джона Террелла. Тоді заявили, що «право не бути вимушеним батьком переважує право відтворювати потомство і бажання мати біологічну дитину».

Потім апеляційний суд виніс рішення на користь Рубі. Втім Верховний суд штату Аризона вказав на пункт договору, за яким ембріони не можна використовувати для виношування дитини проти бажання партнера. Також суддя заявив, що розуміє, що його рішення призведе до «емоційних наслідків».



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/u-ssha-sud-zaboroniv-zhinci-pislya-rozluchennya-vikoristovuvati-yiyi-zamorozheni-embrioni-vona-maye-viddati-yih-inshij-pari”

©1info.net