Найпопулярніші у світі джерела «зеленої» енергії: названо список

До списку найпопулярніших джерел відновлюваної енергії світу за підсумками 2018 року увійшли гідроенергетика, вітроенергетика, сонячна енергія, біоенергетика і геотермальна енергетика.

Про це пише видання Power Technology. Автори нагадують, що до 2035 року на частку "зеленої" генерації припадатиме більш ніж половина світового виробництва електроенергії.

Поновлювані джерела енергії

Поновлювані джерела енергії

nuenergy.org

Новини
Європа дасть Україні мільйони на розвиток відновлюваної енергетики

Найпопулярнішим джерелом поновлюваної енергії визнана гідроенергетика. Глобальна світова потужність всіх світових гідроелектростанцій перевищує 1,2 ТВт, що становить 54% від глобальної потужності "зелених" джерел енергії та понад 18% від усіх джерел виробництва електрики у світі.

Найбільша гідроелектростанція у світі потужністю 22,5 ГВт розташована в Китаї, який зараз утримує першість у світовій гідроенергетиці. Інші станції-рекордсмени розташовані у Бразилії, США, Канаді та Росії.

"Варто зазначити, що в останні роки гідроенергетичні проєкти набули суперечливого характеру через екологічні та соціальні наслідки, пов’язані з біологічною різноманітністю і переселенням людей", – зазначає видання.

Новини
В Україні ввели новий спосіб продажу "зеленої" енергії: що вирішили в уряді

Друге місце у списку найпопулярніших "зелених" джерел посідає вітроенергетика, глобальна світова потужність якої у 2018 році перевищила 563 ГВт. Це становить близько 24% від загальної потужності всієї відновлюваної енергетики світу.

Двома найбільшими операторами об’єктів вітроенергетики є Китай (понад 184 ГВт) і США (близько 94 ГВт). При цьому Німеччина, Іспанія, Індія, Великобританія, Італія, Франція, Бразилія, Канада і Португалія є іншими великими вітроенергетичними країнами, на які разом із Китаєм і США припадає понад 85% від загального обсягу вітроенергетичних потужностей у світі.

Варто зазначити, що найбільша вітроелектростанція у світі потужністю 8 ГВт розташована в Китаї.

Новини
Вперше в історії: у США запустять металургійний завод на "зеленій" енергії

На третьому місці списку розташувалася сонячна енергетика, загальний світовий обсяг якої досяг 486 ГВт. Незважаючи на те, що домінуючою є фотоелектрична генерація (сонячні панелі), технології концентрування сонячної енергії також набирають популярність (геліотермальні станції).

Річний темп приросту сукупної сонячної енергетичної потужності склав у середньому 25% за останні п’ять років, в результаті чого сонячна енергетика як джерело поновлюваної енергії зростає найшвидше. На частку Азії припало близько 70% від загального обсягу 94 ГВт глобального розширення сонячної енергетики у 2018 році.

Найбільшою сонячною електростанцією світу визнана Noor Abu Dhabi solar потужністю 1,17 ГВт в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Новини
Енергія сонця або вітру: як розбагатіти на "зелених" тарифах в Україні

Четвертим за величиною поновлюваним джерелом енергії є біоенергетика. Чиста потужність світового виробництва електроенергії з біомаси наразі перевищує 117 ГВт, тоді як глобальне вироблення біоенергії збільшилося з 317 кВт год у 2010 році до більш ніж 495 кВт год в 2018 році.

Електростанція Ironbridge потужністю 740 МВт на території Великобританії є найбільшим об’єктом генерації електрики, що працює на біомасі. При цьому електростанція Vaskiluodon Voima потужністю 140 МВт у Фінляндії є найбільшою біогазовою установкою у світі.

П’яте місце у списку посідає геотермальна енергетика. Її глобальна світова потужність перевищила 13,2 ГВт в 2018 році, що робить її п’ятим за величиною поновлюваним джерелом для виробництва електроенергії. США, Філіппіни, Індонезія, Мексика та Італія входять до п’ятірки найбільших виробників геотермальної енергії у світі.

Геотермальний комплекс Geysers, розташований на північ від Сан-Франциско в Каліфорнії, США, з активною виробничою потужністю 900 МВт, є найбільшою у світі геотермальною електростанцією.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, що згідно з останніми даними статистичної служби Європейського Союзу, в 2018 році частка енергії з відновлюваних джерел в ЄС досягла 18%, що стало новим рекордом.

Підпишись на Telegram-канал і подивись, що відбудеться далі!


Уникальное нафталановое масло, которое лечит псориаз, экзему, артриты, дерматиты и много других заболеваний, можно купить в Украине с доставкой на сайте http://onlinemedicus.com


Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/green/solar-power/najpopulyarnishi-v-sviti-dzherela-zelenoi-energii-nazvanij-spisok.htm”

©1info.net