Березень і квітень стануть «зимовими» місяцями: еколог шокував українців прогнозом

В Україні відбувається зміна меж всієї зими, а значить — поступово березень і початок квітня перетворяться на зимові місяці.

Об этом сообщает http://ratelkz.com


Як повідомляє "Апостроф", про це в коментарі "Гордону" заявив директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко.


"Проблема для працівників сільського господарства може бути тільки в разі, якщо сніг не випаде взагалі, але я сподіваюся, що зима ще своє візьме — буде багато снігу і морозу", — сказав він.


При цьому глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда запевнив, що до кінця поточного місяця в Україні не слід очікувати будь-яких змін в погоді.


"У першій декаді лютого також ніяких істотних змін погоди ми не очікуємо, але очікуємо збільшення кількості опадів, в порівнянні з тим, що січень був дуже сухим місяцем. А температурний режим буде таким же", — сказав він.


Спеціаліст попередив, що в другій половині лютого в Україні "зможе прийти холодне арктичне повітря, а значить слід очікувати похолодання і снігу.


"Мінімальна температура повітря цієї зими в Києві не опускалася нижче -5,3 ° С, а в листопаді 2019 року — 9,7 ° С, тобто різниця в 4,4 ° С. Поки нинішня зима має найвищі мінімальні температури за роки спостережень", — заявив директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Олександр Косовець.


Нагадаємо, що у вівторок, 28 січня, в Україні буде хмарно, місцями пройдуть дощі, на Закарпатті можливий мокрий сніг.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-01-28/mart-i-aprel-stanut-zimnimi-mesyatsami-ekolog-shokiroval-ukraintsev-prognozom-/186821”

©1info.net