Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні

<span>Станом </span>на 28 січня в Китаї померли від нового коронавірусу 106 осіб — Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні
<span>Станом </span>на 28 січня в Китаї померли від нового коронавірусу 106 осіб — Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні
Станом на 28 січня в Китаї померли від нового коронавірусу 106 осіб


МОЗ має заборонити особам, які були в зонах високого ризику інфікування на випадок захворювання, відвідувати офіс сімейного лікаря чи поліклініку

Об этом сообщает http://stopotkat.top


1. Прем’єр-міністру — терміново призначити головного санітарного лікаря. Відповідального за роботу штабу та координування процесу розробки необхідних нормативних документів, щодо запобігання поширення вірусу в Україні, та імплементації цих напрацювань, в даних конкретних умовах, до реформування медичної галузі та систем протидії інфекційним захворюванням. Мають бути розроблені нормативно-правові документи, в яких будуть прописані заходи протиінфекційного захисту, розроблені інструкції та алгоритми на випадок виявлення інфікованих чи хворих в Україні.


2. МОЗу — оприлюднити номер ГАРЯЧОІ ЛІНІЇ для всіх тих, хто нещодавно повернувся з регіонів з високим ризиком ураження.


3. МОЗу — ЗАБОРОНИТИ особам, які були в зонах високого ризику інфікування на випадок захворювання, відвідувати офіс СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ чи поліклініку.


4. Начальникам ДОЗ (медичних департаментів): на випадок появи перших ознак вірусної інфекції для осіб, що прибули з зон високого ризику, створити ВИЇЗНУ БРИГАДУ для забору необхідних аналізів на дому у пацієнтів.


5. Начальникам ДОЗ (медичних департаментів) — визначити спеціальне відділення чи інфекційну лікарню для цілодобового прийому таких пацієнтів.


6. Головам ОДО — визначити в своїх регіонах відповідального головного санітарного лікаря, створити номери гарячих ліній для потенційних пацієнтів; визначити профільний, відповідно оснащений заклад, який буде консультувати і госпіталізувати пацієнтів при виникненні потреби.


Читайте також:

  • Китайський коронавірус. Серед жертв – світова економіка


Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома»

Джерело статті: “https://glavcom.ua/columns/bogomolec/yaki-preventivni-zahodi-maje-vzhiti-uryad-shchob-ne-dopustiti-rozpovsyudzhennya-infekciji-v-ukrajini-655749.html”

©1info.net