Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні

Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні
Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні

У Брюсселі перед початком пленарної сесії 6-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС 27 січня уряд України та Європейська комісія підписали угоду про фінансування заходу "Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні".

Об этом сообщает http://translationexperts.org

Про це повідомляє "Укрінформу".

Від уряду України угоду підписав віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, від Європейської комісії – комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівер Варгеї.

Документ має на меті залучення допомоги Європейського Союзу для сприяння розвитку в Україні більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектору, орієнтованого на зростання та сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств, а також малих і середніх підприємств. Загальний внесок ЄС в рамках угоди становить 26 млн євро.

Ця допомога від Євросоюзу буде спрямована на підтримку ключових напрямків розвитку сільськогосподарського сектору.

Серед них, зокрема, підтримка земельної реформи, а також проведення інституційних та галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада 262 голосами прийняла за основу законопроєкт №2195, яким передбачається запровадження продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них обов’язково через електронні аукціони в електронній торговій системі "ProZorro.Продажі".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент розгляне в другому читанні законопроєкт про ринок землі на наступній сесії, яка розпочнеться 4 лютого.

Відео Нардепи можуть розглянути та ухвалити закон про ринок землі вже цього тижня

Напередодні остаточний варіант документу презентували журналістам. Від початкового варіанту до нього внесли близько чотирьох тисяч поправок. Найголовніші серед них — покупець може отримати у власність не більше десяти тисяч гектарів ріллі — раніше говорили про 200 тисяч. Іноземцям заборонять володіти українською землею доти, поки це питання не вирішиться на референдумі.

Нардепи можуть розглянути та ухвалити закон про ринок землі вже цього тижня
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/groshi/yevrosoyuz-vidilit-26-milyoniv-yevro-na-pidtrimku-fermeriv-v-ukrayini-1482363.html”

©1info.net