Вимога спростування недостовірної інформації щодо т.в.о. Директора ДБР

28 січня 2020 року в деяких засобах масової інформації з’явилась стаття щодо втручання чоловіка т.в.о. Директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової в роботу ДБР. Зокрема, на сайті видання «Українська правда» за , розміщено статтю «Чоловік Венедіктової впливає на політику ДБР і проводить співбесіди – джерело», яку згодом було поширено іншими ЗМІ під схожими назвами і з аналогічним змістом.

Об этом сообщает http://portal-jp.com

Державне бюро розслідувань повідомляє, що зазначена інформація підлягає спростуванню, оскільки є недостовірною, не відповідає дійсності, негативно впливає на ділову репутацію Державного бюро розслідувань та честь, гідність і ділову репутацію його посадових осіб.

Розцінюємо публікацію такої недостовірної інформації, як умисну спробу дискредитації правоохоронного органу та підриву суспільної довіри до Державного бюро розслідувань і авторитету його керівника.

Так, одним з основних принципів інформаційних правовідносин згідно із статтею 2 Закону України «Про інформацію» є достовірність і повнота інформації.

Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Норми Конституції України гарантують кожному право на повагу до його гідності та передбачають судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім`ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.

Державне бюро розслідувань вимагає від засобів масової інформації, які поширили таку недостовірну інформацію, спростувати її під заголовком «СПРОСТУВАННЯ».

У разі відмови спростовувати цю недостовірну інформацію, будемо вимушені звернутись до суду з відповідним позовом.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/vymoga-sprostuvannya-nedostovirnoyi-informacziyi-shhodo-t-v-o-dyrektora-dbr/”

©1info.net