Державного службовця притягнуто до адмінвідповідальності за несвоєчасне повідомлення НАЗК про отримання доходу від продажу нерухомості

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно провідного спеціаліста з соціального розвитку сектору соціально-економічного розвитку Білокуракинської селищної ради.

Об этом сообщает http://banksta.top



Встановлено, що зазначена особа порушила вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», оскільки в десятиденний строк з моменту отримання доходу від продажу нерухомого майна на суму 191 тис. грн письмово не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

За принципової позиції прокурора суд визнав винним суб’єкта декларування у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), та наклав стягнення у виді штрафу 1700₴ Рішення суду набрало законної сили.



Джерело статті: “https://lug.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=265704”

©1info.net