“Є питання по самому позивачу”: політолог про Порошенка і ДБР

Політолог Олесь Доній пояснив, чим вигідні допити Петра Порошенка у Державному бюро розслідувань.

Об этом сообщает http://ratelkz.com

Про це він розказав у коментарі «Вголосу».

«Це все вигідно як стороні, яка подає позов, так і стороні, проти якої його подають. Не вигідно це лише демократичному суспільству, бо у результаті не передбачається притягнення до кримінальної відповідальності самого Петра Порошенка. До нього є безліч претензій як економічного, так і політичного характеру. Це, наприклад, підозри у корупційних діях, коли він був на посаді Президента України, питання, які стосуються національної безпеки, і його дії, які можна трактувати як зраду», – сказав Доній.

«Попри це все дуже прикрим є той факт, що єдиним, хто домігся реєстрації справ проти Порошенка у ДБР, виявився Андрій Портнов. Це прикро для опозиційної до Порошенка громадськості, оскільки сам Портнов знаходиться не у таборі демократичних сил, які були на Майдані. Тому тут є питання по самому позивачу», – додав він.

«Взагалі, складається враження, що очільник ДБР Роман Труба, який абсолютно співпрацював із Порошенком за часів його президентства, вирішив використати ці заяви для того, щоб налагодити стосунки із наступною владою. Тому ці справи швидко відкривались, але я дуже сумніваюсь, що їх доведуть до логічного завершення. Це прикрий факт», – підсумував політолог.

Читайте повну версію статті: Посадять чи ні?



Джерело статті: “https://vgolos.com.ua/news/ye-pytannya-po-samomu-pozyvachu-politolog-pro-poroshenka-i-dbr_1158907.html”

©1info.net