У дитсадках Чернівців провели перевірку молочних продуктів

У дитсадках Чернівців провели перевірку молочних продуктів
У дитсадках Чернівців провели перевірку молочних продуктів
Скандал із неякісним маслом: у дитсадках Чернівців провели перевірку молочних продуктів.

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на molbuk.ua.

Об этом сообщает http://uaposters.com

У кількох дитсадках Чернівців сьогодні, 29 січня, відбулася перевірка молочних продуктів.

Зокрема, фахівці з лабораторного центру взяли проби масла та молока, аби перевірити на вміст немолочних жирів та фальсифікат, у СДНЗ №36 для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

"Проблем з маслом у нас ніколи не було. Ні скарг від батьків ми не отримували. Молочні продукти ми правильно зберігаємо. Тим паче, ми завжди пропонуємо скуштувати і батькам те, що приготували. Тому скарг від батьків ( а їх у нас 28) не було", — розповіла директорка дитсадка Ольга Гафійчук.

Перевірка проводиться у трьох дитячих садах міста. Їх обирали методом жеребкування.

"Управління освіти Чернівецької міськради направило листа з проханням перевірити молочну продукцію у дитячих садочках.

Відбувалося жеребкування і з 54 дитячих садочків перевіряємо 3: ДНЗ №36, №15, №50. Проби лабораторія взяла аби перевірити молочні продукти на мікробіологічні показники. Інший зразок відправляємо на перевірку вмісту немолочних жирів і третя проба відбирається і лишається на місці – це контрольна проба", — розповів в.о директора регіональної державної лабораторії "Держпродспоживслужби" Михайло Кондрат. Він додав, що у листопалі минулого року також проводилася перевірка молочних продуктів. Тоді у маслі знайшли кишечку паличку.

Але Михайло Кондрат не уточнив, чи це було масло саме цього виробника, якого наразі перевіряють. Аби взяти проби молока та масла, фахівці переконалися, що зберігалися вони у відповідних умовах.

Після зразки помістили у пакети та запломбували. Результати перевірок будуть через 5 днів. "Ми стурбовані підвищеною увагою до нашого підприємства. Ми не знаємо і не можемо коментувати, чим наразі викликана так підвищена увага.

Ми намагаємося залагодити цей інцидент. Ми приїхали, аби бути присутніми при відборі зразків і всім довести, що наша продукція якісна. Ми працюємо не перший день на ринку і жодних претензій щодо якості продукції не отримували", — розповіла представник ТОВ "Івано-Франківський міськмолокозавод" Наталія Шаманська.


Джерело статті: “http://bukpravda.cv.ua/news/osvita/item/53394-у-дитсадках-чернівців-провели-перевірку-молочних-продуктів.html”

©1info.net