Військовий експерт назвав умову війни РФ з НАТО

За оцінками російського військового експерта Павла Фельгенгауера, для підготовки прямого зіткнення армії Росії з силами НАТО знадобиться не менше, ніж 30 днів.

Об этом сообщает http://bestportal.org


Loading…


Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на OBOZREVATEL.


“Поки що великої концентрації сил і засобів проти Росії на Заході немає. Сили треба нарощувати”, – прокоментував публікацію в китайському ЗМІ про те, що нібито в разі збройного конфлікту з Заходом РФ зазнає поразки за три години.


“Літаки є і у нас, і у них. Їх можна перекидати швидше. Але в будь-якому разі треба підтягувати сили і засоби з глибини Європи й Америки. Це потребуватиме більше, ніж 30 днів. Російські навчання показали, що підтягування і розгортання вони можуть зробити швидше, але це також вимагає часу. Тож про три години взагалі не йдеться”, – підкреслив експерт.


“Поки що ніяких ракет в Європі не розгорнуто, тим паче ядерних. Американці припускають, що якісь ракети побудують до 2025 року, але вони будуть неядерні”, – додав він.


Також експерт підкреслив, що останнім часом країни НАТО почали приділяти більше уваги своїй обороноздатності. Зокрема, в Альянсі розроблений план “Чотири по 30” – “за 30 днів підтягнути до фронту батальйони, 30 бойових кораблів, 30 ескадрилій та авіацію”. Влітку 2020 року в Латвії відбудуться десантні навчання.


“Після Криму уздовж кордонів на Заході розгорнули кілька рот. Зараз там є чотири тактичні батальйонні групи. Одна в Польщі, по одній в кожній із прибалтійських республік. Ну і, звісно, є місцеві збройні сили цих держав”, – розповів експерт.


“Отже, все по-різному і все значно складніше, ніж те, як про це говорять китайці. Але якщо будь-який конфлікт перетне ядерний поріг, то, звісно, всім буде хана”, – резюмував Фельгенгауер.


Нагадаємо раніше Фельгенгауер попереджав, що Росія може почати військову ескалацію не тільки на Донбасі, але й окупувати Полтаву, Суми і навіть Харків. На його думку, російський Генштаб все ще цікавить вихід до Дніпра по всій його довжині.


Крім цього нещодавно колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін припустив, що війна на Донбасі може загостритися навесні або влітку 2020 року.


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/30/vijskovyj-ekspert-nazvav-umovu-vijny-rf-z-nato/”

©1info.net