Цифра дня: названа середня зарплата в Україні


Держстат оприлюднив дані за грудень

Об этом сообщает http://sovsekretno.net

У грудні 2019 року середня заробітна плата українців складала 12 тисяч 264 гривні на місяць, що на 1585 гривень (або 14,8%) більше, ніж у листопаді. Такі дані наведено у статистичному збірнику Держстату.

Зазначається, що за останній рік середня зарплата в Україні виросла на 16% і у грудні вона була у 2,9 раза більшою, ніж мінімальна зарплата.

Найвищою у грудні 2019 року була зарплата працівників фінансової та страхової діяльності — в середньому майже 22 тисячі гривень на місяць. У трійку найбільш високооплачуваних галузей увійшли також ІТ (в середньому 19 тисяч 63 гривні) та працівники сфери державного управління та оборони (в середньому отримали 20 тисяч 360 гривень у грудні).

середня зарплата в україні

Найнижчі зарплати були у сфері тимчасового розміщення та організації харчування (в середньому 7 тисяч 280 гривень на місяць) та охорони здоров`я (в середньому 8 тисяч 505 гривень на місяць).

У регіональному розрізі найвищі зарплати мають мешканці Києва (в середньому 18 тисяч 869 гривень на місяць), а найнижчі — Чернігівської області (в середньому 8 тисяч 851 гривню на місяць). У більшості областей розмір зарплати коливається в межах від 10 тисяч до 11 тисяч гривень.

Суттєве зростання зарплати в Україні у грудні 2019 року можна пояснити ефектом тринадцятої зарплати, тобто практики, коли роботодавці сплачують додаткові премії своїм працівникам напередодні Нового року.

Рейтинг статьи / 0
Facebook

Джерело статті: “https://elle.ua/stil-zhizni/novosty/cifra-dnya-nazvana-serednya-zarplata-ukrancv/”

©1info.net