WP: Білий дім не буде скорочувати розмір військової допомоги Україні наступного року

REUTERS / Jonathan Ernst

Об этом сообщает http://mastersoc.com

Білий дім не буде скорочувати розмір військової допомоги Україні

REUTERS / Jonathan Ernst


Адміністрація президента США Дональда Трампа в проекті бюджету на 2021 рік запропонує зберегти колишній обсяг військової допомоги Україні, повідомляє The Washington Post.

Таким чином, обсяг допомоги Україні по лінії Пентагону складе 250 мільйонів доларів, ще 115 мільйонів доларів буде виділено через програму іноземного військового фінансування Держдепу США.

Анонімний представник адміністративно-бюджетного управління Білого дому відмовився від подальших коментарів до публікації проекту бюджету, запланованого на 10 лютого.

Видання нагадує, що в останніх двох бюджетних пропозиціях адміністрація Трампа пропонувала скоротити програму допомоги для України по лінії Держдепартаменту до 20 мільйонів доларів. В обох випадках Конгрес відхиляв скорочення і виділяв Україні колишні 115 мільйонів.

За словами двох джерел газети, в цей раз чиновники Білого дому знову обговорювали скорочення фінансування до 20 мільйонів доларів, проте після запитів видання відмовилися від цієї ідеї.

Нагадаємо, в 2019 році наказ про стягнення допомоги був переданий Дональдом Трампом в липні 2019 року, за кілька днів до його телефонної розмови з Володимиром Зеленським, під час якої американський президент попросив провести розслідування щодо сім’ї політичного опонента Джо Байдена і подій, пов’язаних з президентськими виборами 2016 року.

Читайте також:
Білий дім незаконно заморозив військову допомогу Україні — регулятор

Численні посадові особи адміністрації в своїх свідченнях Конгресу розповіли, що затримка виплати допомоги була пов’язана з вимогою Трампа в Україні почати розслідування проти його політичних суперників.

У грудні Палата представників США оголосила Трампу імпічмент, визнавши його винним у зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню Конгресу.

За підсумками розслідування Палата представників прийшла до висновку, що Трамп заморозив військову допомогу, щоб чинити тиск на Київ.

Трамп заперечував зв’язок між затримкою допомоги і розслідуваннями проти сім’ї Байдена.

Читайте також:
ЗМІ опублікували документи з новими подробицями заморозки військової допомоги США Україні

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/viyskova-dopomoga-ssha-skilki-otrimaye-ukrajina-50067418.html”

©1info.net