Сонячний зонд NASA встановив новий рекорд зближення з зіркою


Сонячний зонд NASA Parker Solar Probe 29 січня завершив четверте зближення із зіркою. Як повідомляється на сайті агентства, апарат встановив новий рекорд швидкості і зближення з Сонцем.

Об этом сообщает http://pogrebishche.in.ua

У момент максимального зближення Parker опинився на відстані 18,6 мільйона кілометрів від зірки і рухався на швидкості понад 390 тисяч кілометрів на годину. До цього зонд підходив до Сонця на 24 мільйони кілометрів.

Вчені відзначають, що за сім років своєї роботи зонд зблизиться із зіркою ще більше і вивчить регіони, які до цього були недоступні для досліджень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Parker Solar Probe обладнаний величезним тепловим екраном зі спеціального вуглепластикового матеріалу, що відбиває 99% світла і тепла. Його товщина – 11 сантиметрів, а довжина і ширина сягають декількох метрів.

Передбачається, що корпус зонда розігріватиметься до температур близько 1500 градусів Кельвіна і піддаватиметься дії потоку радіації, що перевищує фон на Землі у майже 500 разів.


Джерело статті: “https://dt.ua/TECHNOLOGIES/sonyachniy-zond-nasa-vstanoviv-noviy-rekord-zblizhennya-z-zirkoyu-337344_.html”

©1info.net