Доктор Комаровський розповів важливі новини про китайський коронавірус

Відомий український педіатр Євген Комаровський закликав не нагнітати паніку через поширення нового китайського коронавіруса. Лікар опублікував нове відео на YouTube.

Об этом сообщает http://webmarketlist.com

«Китайський новий коронавірус намагаються порівнювати з „іспанкою“ (спалахом грипу в 1918-1920 рр., яка забрала десятки мільйонів життів. — Авт.). Ось, мовляв, нас чекає масовий мор. Кошмар, все пропало! Весь жах „іспанки“ полягав у тому, що „іспанкою“ хворіли здорові молоді люди в розквіті сил і в розквіті імунної системи та це не має ніякого відношення до нового уханьскому коронавирусу, який найбільш важко протікає саме у літніх людей. Більшість тих, хто загинув — це досить літні люди!» — повідомив він.

На думку лікаря, новий небезпечний вірус, головним чином, для літніх людей.

«Китайський новий коронавірус показав, що він являє собою страшну загрозу літнім людям. І це, до речі, повторюється, тому що попередня спалах коронавирусной інфекції — той же SARS — у нього була загальна смертність 10% (у нового коронавіруса явно менше), але SARS у літніх людей давав смертність до 50%», — сказав Коморовський.

Доктор закликав людей старшого віку уникати відвідування масового скупчення людей.

«Нашим бабусям і дідусям, що мешкає на території колишнього Радянського Союзу, за великим рахунком пощастило! Їх пенсії не дозволяють їм активно подорожувати по світу, розїжджати на круїзних лайнерах і контактувати з усіма… Вони тут відсиджуються, тому шансів зустрітися з вірусами у них небагато. Але, я вас дуже прошу! Малюки, проявіть повагу до людей похилого! Вони зараз реально ризикують! Ви можете попросити бабусю посидіти вдома з дітьми, а в супермаркет сходити самі? Проведіть вдома роз’яснювальну роботу з літніми!» — закликав Комаровський.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/272468-01-02.html”

©1info.net