Фракція «Голос» пропонує Раді виступити із заявою про розслідування злочинів Майдану

Депутати партії "Голос" ініціюють постанову, згідно з якою Верховна Рада має виступити із заявою щодо Революії Гідності. Про це представники партії повідомили під час погоджувальної ради.

В заяві, з якою має виступити ВР, йдеться, що Революція Гідності – "один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи".

"Розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності має бути завершене і проведене ефективно. Винуватці мають постати перед судом та в ході справедливого та неупередженого процесу бути притягнуті до відповідальності. Подальше зволікання в цьому питанні недопустиме, бо непокаране зло зростає", — зазначається в документі.

Також в заяві засуджується узурпація влади однією з її гілок, партією чи окремим посадовцем.

"Мирні зібрання є надзвичайно дієвим інструментом громадського контролю за інститутами публічної влади, а безпека учасників мирних зібрань усіх видів і форм, зокрема одночасних, контрзібрань та спонтанних зібрань, як і їхнє право висловлювати свою думку, мають бути захищені державою. Держава або окремі посадові особи не можуть свавільно обмежувати свободу зібрань. Випадки, коли свободу зібрань може бути обмежено, передбачені Конституцією України і не можуть тлумачитись розширювально", — вказано у заяві.

Прийняти постанову депутати закликали вже цього тижня. У середу, 5 лютого, проект розглянуть на засіданні комітету.

Об этом сообщает http://fayrix.org

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/fraktsiya-holos-proponuye-radi-vystupyty-iz-zayavoyu-pro-rozsliduvannya-zlochyniv-maydanu/”

©1info.net