Люди, яких Україна евакуюватиме з Китаю, підпишуть згоду на перебування під наглядом

Міністерство охороно здоровя, завтра, 18 лютого, відправить літак до китайської провінції Хубей, аби евакуювати 49 українців та 25 іноземців. У цій провінції спостерігається спалах коронавірусу.

Об этом сообщает Руспрес

Про це на брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, літак має повернутися у четвер, 20 лютого. В Китаї вже створені умови для безпечного перебування українського екіпажу.
Ляшко наголосив, що на борт літакапіднімуться лише ті люди, які не мають симптоми коронавірусу та захворювання, до якого він призводить.

Попри це, за словами заступника міністра, іноземцям та українцям, яких будуть евакуювати, по скайп-звязку розкажуть про умови їх утримання і обовязкове перебування в ізоляції від людей протягом 14 днів. Для цього обладнані спеціальні бокси в медичних закладах, де евакуйованних спостерігатимуть лікарі.

Крім того, за словами Ляшка, усі вони перед евакуацією підпишуть згоду на умови свого перебування в Україні.

Також усі, включаючи екіпаж, пройдуть перевірку лікарів перед посадкою і вильотом з Китаю до України.

"Літак обладнаний відповідно до досвіду країн, які вже проводили подібну евакуацію. На борту буде окремий обсерватор. Він призначений для тих, хто відчує симптоми юезпосередньо на борту", — сказав заступник міністра охорони здоров’я.

Всього, за його словами, в світі зареєстровано 1775 летальних випадків після зараження вірусом. Понад 11 тисяч людей змогли вилікуватися.

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/lyudy-yakykh-ukrayina-evakuyuvatyme-z-kytayu-pidpyshut-zhodu-na-perebuvannya-pid-nahlyadom/”

©1info.net