Знаменитості, які пережили клінічну смерть

Знаменитості, які пережили клінічну смерть
Знаменитості, які пережили клінічну смерть

Елізабет Тейлор

Зірка фільму "Клеопатра" з Елізабет Тейлор пережила клінічну смерть тричі, востаннє це відбулося незадовго до її відходу з життя, 2008 року. Тоді, як і в попередніх випадках, лікарям вдалося реанімувати актрису, але, на жаль, ненадовго. В інтерв’ю Тейлор розповідала про свої відчуття в момент клінічної смерті, що сталася з нею в кінці 50-х років ХХ століття. Тоді актриса захворіла на пневмонію, і її стан був таким важким, що вона на нетривалий час перемістилася з цього світу на той. За словами Тейлор, вона перебувала в тунелі, ніби заповненому ртуттю – він весь сяяв сріблястим світлом. У ньому вона зустріла свого колишнього чоловіка, Майкла Тодда, який за кілька років до цього розбився в автомобільній катастрофі. Він і сказав актрисі, що їй поки рано вмирати, – її час ще не настав, після чого Тейлор прийшла до тями.

Об этом сообщает Репортер

Шерон Стоун

Шерон Стоун

Шерон Стоун перенесла клінічну смерть під час крововиливу в мозок – у неї лопнула шийна артерія, і кров заливала нутрощі черепної коробки. Шерон згадує, що сам момент інсульту був схожий на постріл в голову – все сталося так швидко й різко, що вона одразу знепритомніла. "Над диваном, на який я впала, – розповідала Стоун згодом, – розташовувалася величезна вирва, в яку мене затягнуло на величезній швидкості. Навколо були люди, яких вже немає серед живих – мої друзі і родичі. Мені дуже хотілося з ними поговорити, але не встигла – секунд за тридцять я знову побачила себе в своїй кімнаті, на дивані".

Фотогалерея Зірки в леопардовому вбранні (11 фото)

Джейн Сеймур

Джейн Сеймур

Зірка серіалу "Доктор Квін. Жінка-лікар" мало не померла через алергію на пеніцилін, який їй вкололи помилково. Добре, що випадок стався в лікарні, – актрисі встигли надати допомогу. Джейн відчула, що покинула своє тіло і злетіла під стелю, звідки і спостерігала за подіями. "Всі поралися навколо мене, – згадувала згодом актриса, – робили якісь уколи, масаж серця. А у мене перед очима промайнуло все життя, але я думала не про гроші і престижні премії, а про дітей – що з ними буде, якщо я піду? І тоді я подумки попросила Бога повернути мене назад".

Дональд Сазерленд

Дональд Сазерленд

Виконавець ролі Коріолана Сноу в чотирьох серіях "Голодних ігор", актор Дональд Сазерленд, пережив клінічну смерть на фільмуваннях в Югославії 1970 року. Сазерленд захворів на менінгіт, але в лікарні, в яку він потрапив, не знайшлося потрібних для лікування антибіотиків. "Як виявилося, – згадував згодом Сазерленд, – кілька хвилин я був мертвий. Спочатку я потрапив у тунель з блакитним світінням, яке згодом перейшло в біле світло. Одночасно я чув, як сиділи біля мого лікарняного ліжка продюсери, обговорювали текст телеграми, яку вони збиралися повідомити про мою смерть дружині, а разом з тим вирішували, як відправити тіло до мене додому, в Канаду". Клінічна смерть вплинула на стан мозку Сазерленда: частина його спогадів зникла безповоротно, так і з повноцінним сном у актора відтоді проблеми.

Берт Рейнольдс

Берт Рейнольдс

Берт Рейнольдс, один із найвисокооплачуваних голлівудських акторів 70-х років ХХ століття, який прославився головною роллю в трилогії "Поліцейський і бандит", до клінічної смерті довів себе сам. Виконуючи складний трюк під час знімань фільму "Гаряче містечко", актор пошкодив щелепу, і, аби позбутися від постійного ниючого болю, почав приймати болезаспокійливі ліки. З кожним днем Рейнольдсу потрібна була все більша доза, все більше і більше, і він збільшував її доти, поки не довів себе до півсотні (!) таблеток на день. Пару років потому актор вирішив відмовитися від залежності і впав у кому, яка привела його до клінічної смерті. Єдиним спогадом Рейнольдса про це стала відома нам за медичними серіалами фраза: "Ми його втрачаємо!"

Алла Пугачова

Алла Пугачова

Алла Пугачова постраждала через своє прагнення до молодості і краси. Наприкінці 90-х років співачка вирішила зробити одразу кілька пластичних операцій – лікарі в швейцарському Цюриху зробили їй підтяжку обличчя, вставили грудні імпланти і відкачали близько десяти кілограмів жиру. Пугачова пострункішала, покращала і була дуже задоволена отриманим результатом, але після повернення додому її стан різко погіршився. Через відторгнення грудних імплантів почалася сильна інтоксикація організму, результатом якої і стала клінічна смерть. Але, коли журналісти запитують Аллу Борисівну про пережиті нею відчуття, вона відповідає: "Я так сильно хотіла жити, що не відчувала нічого, окрім бажання повернутися".

Клінічну смерть у різний час також пережили Гері Б’юзі, Ребекка де Морней, Ерік Естрада, Вільям Петерсен, Луїс Госсетамолодший, Чеві Чейз, Ларрі Гегман, Джеймс Кромвелл, Пітер Селлерс та інші.

Міла Корольова


Джерело статті: “https://tsn.ua/lady/zvezdy/zvezdy/znamenitosti-yaki-perezhili-klinichnu-smert-1313949.html”

©1info.net