У «Слузі народу» анонсували зміни в уряді: Ткаченко стане міністром культури, а Пристайко – послом України у Великобританії

будинок уряду
будинок уряду

За результатами сьогоднішнього засідання фракції:

Об этом сообщает Преступная Россия

1.Міністром культури ми делегуємо одного з наших найсильніших представників, голову Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Останні місяці він багато працював над порятунком креативних індустрій, підтримкою культури, йому вдалося напрацювати серйозний антикризовий пакет і ми переконані, що йому під силу очолити Мінкульт в такий складний період.

На голову Комітету замість Ткаченка фракція підтримує Микиту Потураєва – не менш сильного і дуже досвідченого фахівця, який зможе на достойному рівні підтримувати комітетську роботу.

2. На вакантну посаду в Конституційному Суді від Верховної Ради фракція підтримала кандидатури вченого-конституціоналіста Кичуна Віктора Івановича.

3. Нам повідомили, що Вадим Пристайко буде відряджений для роботи послом України у Великій Британії. Це з одного боку втрата для Кабміну, але ми змушені на це піти, з огляду на трансформації, які проходять в Євросоюзі. Україні в Британії потрібен потужний посол, який зможе налагодити ефективну комунікацію з урядом задля забезпечення підтримки нашої країни в проведенні реформ і захисті суверенітету.

А вакансію віце-прем’єра з євроінтеграції займе Ольга Стефанішина – не наша колега з «Голосу», а колишня директорка урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Ольга Сьогодні була у нас на фракції, відчувається, що вона не просто розбирається в питанні, а добре знає, що потрібно робити на цій посаді.

4. Романа Абрамовського на посаду Міністра екології рекомендував не лише профільний комітет, але й схвально висловились депутати-мажоритарники і керівники інших комітетів.

Очевидно, що в другій половині цього тижня кандидатів проголосуємо у парламенті. Успіхів усім в роботі і не забувайте, що люди і Президент чекають від вас результатів!

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

Євгенія КРАВЧУК



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1591081742-u-sluzi-narodu-anonsuvali-zmini-v-uryadi-tkachenko-stane.html”

©1info.net