Розтрата понад 1 млн грн – ДБР повідомило про підозру посадовцю Нацполіції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру одному із начальників відділення ГУ Національної поліції у Вінницькій області. Правоохоронець підозрюється у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Об этом сообщает Компромат РУ

Слідством встановлено, що протягом 2018 року правоохоронець, перебуваючи у змові з своїм керівництвом та працівниками двох підприємств, перераховував бюджетні кошти для проведення сервісного обслуговування та ремонту службових автомобілів, який фактично не виконувався.

Сума завданих державі збитків становить понад 1млн 97 тис гривень.

Наразі слідчі ДБР встановлюють причетність інших осіб до вчинення зазначеного злочину.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки у Вінницькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/roztrata-ponad-1-mln-grn-dbr-povidomylo-pro-pidozru-posadovczyu-naczpolicziyi/”

©1info.net