Депутатка прийшла транслювати співбесіду на голову НСЗУ. Степанов спробував її вигнати

Пряму трансляцію Стефанишина веде на своїй сторінці у Facebook.

Об этом сообщает Устав

Вона заявила Степанову, що деякі кандидати на посаду голови НСЗУ, а також інші народні депутати, члени пацієнтських організацій та журналісти вимагають прозорого конкурсу та хочуть, щоб співбесіди транслювалися онлайн, так, як це було на попередньому етапі конкурсу.

Міністр попросив народну депутатку вийти з кабінету і сказав, що вона хоче «зірвати проведення співбесід». Також він звернувся до учасника конкурсу, який говорив з міністром в режимі відеоконференції, і вибачився за те, що співбесіду потрібно призупинити. Своє незадоволення присутністю Стефанишиної він пояснив тим, що розмова, яку будуть транслювати у Facebook, є «дискримінаційною» щодо учасників конкурсу. Степанов наполягає, що народна депутатка порушує правила проведення конкурсу. Ольга Стефанишина це заперечує і вимагає від міністра надати документи, які б підтвердили його слова, що співбесіди не можна транслювати наживо.

Степанов водночас переконує, що записи усіх співбесід оприлюднять після оголошення результатів.

Окрім цього державна секретарка Міністерства охорони здоров’я Інна Солодка заявила, що депутатка не може транслювати конкурс та знаходитися в приміщенні, бо в країні діє карантин.

Згодом Степанов покинув кабінет та зазначив, що наразі буде вирішувати, де надалі проводити співбесіди.

Зазначимо, серед 28 людей, які подали документи для участі в доборі на посаду голови Національної служби здоров’я України, необхідним критеріям відповідають 17 кандидатів. Тепер їх очікують співбесіди, які очільник МОЗ Максим Степанов почав проводити 2 червня.

Перед проведенням цього конкурсу міністр охорони здоров’я Максим Степанов не погодив жодної кандидатури з-поміж трьох переможців конкурсу на посаду глави Національної служби здоров’я (НСЗУ). Водночас співбесіди, які він проводив, тоді транслювалися.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/deputatka-prijshla-translyuvati-spivbesidu-na-golovu-nszu-stepanov-sprobuvav-yiyi-vignati”

©1info.net