Держдеп США ввів нові санкції проти Куби

REUTERS/Alexandre Meneghini

Об этом сообщает Слон

До «чорного списку» внесено сім кубинських організацій, контрольованих військовими

REUTERS/Alexandre Meneghini


Держдепартамент США розширив список кубинських юридичних і приватних осіб, проти яких введені американські санкції.

Як повідомляє пресслужба Держдепартаменту США, до «чорного списку» внесено сім організацій, серед яких одна фінансова установа, контрольована військовими, три готелі та два центри підводного плавання, що належать військовим, і один парк-океанаріум, який також належить військовим.

Окремо була вказана організація FINCIMEX, за допомогою якої «режим намагається контролювати потік твердої валюти, що належить кубинському народу».

«Ці сім суб’єктів приносять непропорційну вигоду диктатурі Кастро — режиму, який використовує прибуток від цих бізнесів, щоб пригнічувати кубинський народ і здійснювати втручання режиму у справи Венесуели, що фінансується за рахунок кубинського народу і приватних підприємців на Кубі», — йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

У Держдепі підкреслили, що у народу Куби «повинна бути свобода вирішувати, як розпоряджатися його власними грошима. Величезною частиною кубинської індустрії туризму володіє і управляє військова верхівка Куби. Ми настійно закликаємо кожного, хто відвідує острів, бути відповідальним споживачем і уникати того, щоб забезпечувати додатковими фондами репресивний і дискримінаційний режим Кастро …».

«Кубинський народ заслуговує демократичного уряду, свободи слова, свободи релігії, економічного добробуту та поваги прав людини. Сполучені Штати солідарні з кубинським народом, який бореться за те, щоб втілити ці ідеали. Ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли мрія про свободу стане реальністю», — зазначили в Держдепі.

Читайте також:
Помпео критикує Росію і Кубу за втручання в справи карибських країн

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ssha-rozshirili-sankciji-proti-kubi-ostanni-novini-50092165.html”

©1info.net