Немов зголодніли за футболом: коментарі відомих спортивних знавців про перші після карантинної перерви матчі

Фото www.facebook.com/fodynamoua/
Фото www.facebook.com/fodynamoua/

У першому після відновлення змагань турі відбулося п’ять із шести поєдинків. Лише ФК “Карпати” не змогли прийняти “Маріуполь” через спалах коронавірусу в таборі клубу. Яке враження на експертів справили перші ігри українських команд, що врешті вийшли на поле після карантинної перерви?

Об этом сообщает Редакция

“Я думав, що після карантину гравці будуть повільними, кволими, — каже Геннадій Орбу, колишній футболіст “Шахтаря” та збірної України. — А вони зголодніли за футболом! Мене вразила швидкість, техніка і тактична підготовка спортсменів. Бракувало лише одного — присутності на трибунах уболівальників”.

“І мені післякарантинний футбол припав до душі, — не приховує радості Андрій Анненков, ексфутболіст “Динамо” та збірної України. — Була дуже якісна гра у виконанні всіх команд. Звісно, центральним став поєдинок “Шахтаря” — “Динамо”. Вважаю, що гра була рівною, а гірники перемогли лише завдяки кращій реалізації моментів. Радію, що “Динамо” робить ставку на молодих, випустило в основному складі Попова і Цитаїшвілі”.

“Футболістам бракувало техніки, — міркує Іван Гецко, автор першого гола у складі збірної України. — А зі швидкістю та витривалістю проблем не було. Я не думав, що хлопці так багато бігатимуть після відпочинку. А от робота суддів просто жалюгідна. Вони зіпсували гру “Зорі” з “Олександрією”, подарувавши перемогу гостям, а також матч “Шахтаря” з “Динамо”. Гол Сидорчука у ворота П’ятова не зарахували несправедливо”.

Перший після перерви тур вніс істотні зміни в турнірну таблицю. Перемігши “Динамо”, “Шахтар” відірвався від переслідувачів на 16 очок. Кияни опустилися із другого місця на четверте, маючи однакову кількість очок із “Зорею” та “Десною”, але програючи їм за додатковими показниками. На відстань трьох пунктів до динамівців наблизилася “Олександрія”, яка сенсаційно перемогла “Зорю”.

“На друге місце, що дає право виступати у Лізі чемпіонів, реально претендують аж чотири клуби, — зазначає Андрій Анненков. — Але я певен, що другим фінішує “Динамо”. Ця команда сильніша за конкурентів”.

читайте також: 61 тисяча гривень! Як власникові автомобіля вдалось відсудити матеріальну компенсацію через яму на дорозі

“Перед карантином я прогнозував друге місце “Зорі”, а тепер вважаю “Десну” фаворитом у боротьбі за вихід у Лігу чемпіонів, — каже Геннадій Орбу. — “Десна” має сильний основний склад і надійну запасну лаву. Цього року динамівцям буде важко пробитися у кваліфікацію Ліги чемпіонів”.

“І я думаю, що “Десна” нині найсильніша з-поміж усіх чотирьох претендентів на друге місце, — зазначає Іван Гецко. — Мене радує структура її гри. Команда дуже дисциплінована. У “Десни” немає футболістів-зірок, зате є потужний колектив”.

Дякуємо, що прочитали цей текст у газеті Експрес. У нас — тільки оригінальні тексти.

Читайте також про те, як українського легкоатлета нагородять за успіх під час чемпіонату Європи у 2014-му


Джерело статті: “https://expres.online/sport/nemov-zgolodnili-za-futbolom-komentari-vidomikh-sportivnikh-znavtsiv-pro-pershi-pislya-karantinnoi-perervi-matchi”

©1info.net