Вибори з КДБ і капцями. Чому нова гонка за президентство може стати для Лукашенка останньою — аналіз Івана Яковини

REUTERS / Vasily Fedosenko

Об этом сообщает Москов постскриптум

Білоруські учасники мітингу з капцями — новим символом протесту режиму Лукашенка

REUTERS / Vasily Fedosenko


Білорусь вступила в передвиборчу гонку, яка сама по собі може виявитися однією з найяскравіших політичних акцій протесту завдяки місцевій опозиції.

Політичний оглядач НВ Іван Яковина коротко розповідає, що відбувається в цій країні напередодні виборів, за якими спостерігатиме КДБ і міліція, і чому вони можуть виявитися для чинного президента Олександра Лукашенка останніми.

Радіо НВ · Світ огляд: Вибори президента Білорусі та протести у США

Білорусь опинилася в тій самій категорії країн, що і Швеція, Бразилія і частково Росія. Там теж президент не вірить у коронавірус, каже, що це все вигадка, ніякого коронавірусу немає і все нормально в Білорусі. І зараз у Лукашенка дуже великі проблеми.

Білоруси — дуже спокійний народ. Вони бачать, що відбувається навколо них, і реагують відповідним чином. Треба сказати, що вони не виходять спалювати якісь фавели, як якісь бразильці; на Майдан вони теж не виходять, але показують Лукашенку «дулю в кишені» в дещо інший спосіб.

По-перше, незважаючи на те, що він говорить, що немає ніякого коронавірусу, білоруси все одно вживають заходів обережності: багато хто ходить у масках; коли десь з’являється якась черга, відстань люди між собою зберігають у метр-два, жодні менти їм для цього не потрібні — вони самостійно про себе дбають. Тобто вони вчиняють, напевно, як шведи. Треба висловити білорусам велику повагу за це.

Передплатіть, щоб прочитати повністю

Нам необхідна ваша підтримка, щоб займатися якісною журналістикою

Передплатити Я вже передплатник
Перший місяць 1 ₴. Відмовитися від передплати можна у будь-який момент
Сыч

Віталий Сич, Головний редактор

Друзі, ми вводимо платний доступ до частини контенту НВ.

Ми гарантуємо, що на НВ ви не побачите просування інтересів політиків, бізнесменів і партій. Ви також ніколи не побачите тут прихованої комерційної реклами, яку називають джинсою.

Дякуємо всім, хто читає і підтримує нас.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/yakimi-budut-vibori-v-bilorusi-situaciya-v-krajini-ivan-yakovina-50092324.html”

©1info.net