У Бразилії вирішили оприлюднювати лише часткову статистику по COVID-19

У Бразилії вирішили оприлюднювати лише часткову статистику по COVID-19
У Бразилії вирішили оприлюднювати лише часткову статистику по COVID-19

Президент Бразилії Жаїр Болсонару підтримав рішення уряду про часткове приховування офіційних даних про масштаби епідемії коронавірусу в країні, яка займає нині друге місце у світі за обсягами поширення COVID-19 у світі

Про це із посиланням на Reuters передає Еспресо.TV.

Об этом сообщает Слон РУ

’Сукупні дані не відображають ситуацію, в якій перебуває країна’, — заявив Болсонаро.

’Вживаються інші заходи для покращення звітності про випадки та підтвердження діагнозів’, — додав він.

При цьому Міністерство охорони здоров’я Бразилії припинило в режимі реального часу оновлювати протягом доби у мережі власні дані щодо захворюваності на коронавірус всередині країни в цілому, а також в окремих штатах та округах.

Веб-сайті covid.saude.gov.br був ключовим державним ресурсом з відстеження пандемії. Сторінку було знято у п’ятницю, 5 червня, та перезавантажено у суботу, 6 червня, з новим макетом та лише частиною даних, що відображає лише випадки смерті, випадки та відновлення протягом останніх 24 годин.

Останні бразильські показники становили — 672 тис. зареєстрованих випадків (друге місце після США), 36 тис. людей померли.

Пізно в суботу бразильське МОЗ повідомило про 27 075 нових підтверджених інфекцій та 904 смертей за останню добу.

Як зазначається, Болсонаро також замінив медичних експертів у Міністерстві охорони здоров’я військовими чиновниками.

’Прозорість інформації є потужним інструментом боротьби з епідемією’, — прокоментував ситуацію голова Бразильської асоціації преси Пауло Жеронімо де Суса, в якій він звинуватив владу в запровадженні цензури.

Окрім того, 6 червня Болсонару заявив, що Бразилія може слідом за США вийти з Всесвітньої організацію охорони здоров’я (ВООЗ).

  • Нагадаємо, 5 червня загальна кількість загиблих від коронавірусу в Бразилії перевищила число жертв інфікування в Італії.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine


Джерело статті: “http://fromua.news/article/9185445/u-brazilii-virishili-oprilyudnyuvati-lishe-chastkovu-statistiku-po-COVID-19/”

©1info.net