Винищувач Су-57 випробуваний у безпілотному режимі

Истребитель Су-57 испытали в беспилотном режиме

Поки в Штатах відбуваються аварії винищувачів, Росія починає застосовувати технології безпілотних винищувачів шостого покоління в винищувачах п’ятого покоління, до числа яких відноситься Су-57. Завдяки такому підходу, цей винищувач став першою в світі бойовою машиною п’ятого покоління, що володіє можливостями шостого покоління.

Об этом сообщает Moscow Post

Истребитель Су-57 испытали в беспилотном режиме

Зазначимо, що безпілотний режим дозволить істотно підвищити маневреність літака. Сучасні технології і раніше надавали подібні можливості, однак організм пілота не здатний перенести настільки високі навантаження в пілотованих машинах. Якщо під час повітряних маневрів величина перевантаження перевищить 9G, то людина може втратити свідомість, що не загрожує комп’ютера, який контролює політ. Отже, безпілотні винищувачі в умовах реального бою будуть мати переваги перед пилотируемыми.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день штучний інтелект не здатний замінити живу людину в повній мірі. В ході бою обстановка постійно змінюється. Для таких умов необхідно розробити чіткі алгоритми дій.

У даний момент безпілотний режим російських винищувачів п’ятого покоління Су-57можно використовувати виключно для виконання базових повітряних маневрів: політ, зліт і посадка. Хоч дана система і не здатне замінити людину в бою, але вже може суттєво знизить навантаження на пілота.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/296102-07-06.html”

©1info.net