Справа мільярдера Епштейна: адвокати заперечили заяву прокурорів, що принц Ендрю не співпрацює зі слідством

Про це заявила юридична група, яка захищає інтереси принца, пише BBC.

Об этом сообщает Редакция news

Так, у повідомлені йдеться, що «Міністерство юстиції США шукає реклами, а не пропозиції про допомогу».

«Герцог Йоркський як мінімуму тричі у цьому році пропонував свою допомогу як свідка у справі», — повідомили в юридичній групі.

«На жаль, Міністерство юстиції відреагувало на перші дві пропозиції, порушивши свої правила конфіденційності і заявивши, що герцог не запропонував співпрацю», — зазначили представники принца.

27 січня Федеральні прокурори США та Федеральне бюро розслідувань (ФБР) заявили, що зверталися до британського принца Ендрю з проханням допитати його у справі померлого мільярдера Джефрі Епштейна, якого звинувачують у секс-торгівлі неповнолітніми. Однак принц не відповів на звернення.

У листопаді принц Ендрю дав інтерв’ю ВВС, де назвав помилкою свій візит до американського мільярдера Джефрі Епштейна у 2010 році. Тоді він заявив, що визнає свій вчинок негідним члена королівської сім’ї та вважає, що цим вчинком він підвів родину.

У листопаді 2019 року факт знайомства з Епштейном — а також його заперечення — призвело до того, що принц Ендрю оголосив, що найближчим часом не братиме участі в королівських церемоніях.

Нагадаємо:

  • У 2007 році мільярдера Джефрі Епштейна звинуватили в сутенерстві та схилянні декількох десятків неповнолітніх до секс-бізнесу. Розслідування проводили у 2002-2005 роках у Нью-Йорку та Флориді.
  • Епштейн пішов на угоду зі слідством — його справою займався Алекс Акоста, який тоді був прокурором Південної Флориди. У результаті Епштейн просидів у в’язниці лише 13 місяців замість багаторічного, а можливо, і довічного терміну, який міг призначити йому суд. Крім того, Акоста погодився приховати факт угоди зі слідством від жертв у цій справі.
  • У листопаді 2018 року газета The Miami Herald опублікувала власне розслідування, присвячене справі Джефрі Епштейна і ролі Алекса Акости у ній. За старою справою журналістам вдалося знайти близько 60 жертв насильства з боку Епштейна.
  • У лютому 2019 року суд Південної Флориди ухвалив, що приховування інформації від жертв було незаконним.
  • 7 липня 2019 року влада США затримала Епштейна. За версією слідства, Епштейн отримував сексуальні послуги від неповнолітніх дівчат і «позичав» їх впливовим людям. Мільярдер не визнав провину, а занадто м’яка угода з Епштейном викликала публічну критику на адресу Акости.
  • 12 липня 2019 року міністр праці Сполучених Штатів Алекс Акоста оголосив про відставку через скандал навколо Епштейна.
  • 10 серпня 2019 року Джефрі Епштейна, який перебував в одиночній камері в нью-йоркській в’язниці в очікуванні суду за звинуваченням в секс-торгівлі, жертвами якої стали десятки неповнолітніх дівчат, знайшли мертвим у його камері.
  • За кілька днів по тому судмедексперти встановили, що причиною смерті стало самогубство. У ніч смерті Епштейна в його камері не проводили регулярних моніторингів, які передбачені протоколом в’язниці.


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/sprava-milyardera-epshtejna-advokati-zaperechili-zayavu-prokuroriv-sho-princ-endryu-ne-spivpracyuye-zi-slidstvom”

©1info.net